Betullah orang kata, setiap anak perjalanan membesarkannya tak sama. Jadi ibu ayah boleh nampak perbezaan antara anak sulung, kedua atau seterusnya.

Biasanya bila melibatkan fasa penyusuan, ramai ibu anggap anak lelaki kuat menyusu kan? Namun sebaliknya bagi Elfira, anak perempuannya kuat menyusu berbanding anak lelaki.

Elfira yang selamat melahirkan anak kedua pada 20 Mei lalu berkongsi di instastorynya menyatakan cara penyusuan anak kedua berbeza dengan anak sulung.

“Beza betul dengan abang. Masa abang tidur je, jadi kita yang kejutkan dia dua jam sekali minum susu. 20 minit at least sampai kena gerak-gerak bibir minum susu.

IKLAN

“Yang adik, dah sejam menyusu pun baru letak 5 minit, dah nak lagi. Baru hari ketiga dah rasa nak tercabut badan. Memang like a new experience again,” kongsinya.

Apa-apa pun, pengalaman ini sangat berharga buat Elfira. Bila anak dah makin besar, pasti momen ini akan dirindui semula.

Dalam perkongsian tersebut, Elfira juga turut berkongsi wajah baby girlnya. Walaupun tak nampak muka penuh lagi, tapi dengan kulit cerah dan bibir mungil sama seperti abang Rayyan.

IKLAN

Dalam perkongsian Elfira sebelum ini, dia sangat terharu kerana suaminya, Faris yang menyambut sendiri kelahiran puteri mereka. Elfira menyifatkan Faris sebagai HERO untuk dirinya dan anak-anak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elfiraloy

“Ayah is such a superhero , menangis mommy tengok Ayah sambut awak sendiri while mommy pushed you. @fariskanuar

“Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah , what an amazing experience,” tulisnya.

IKLAN

Kredit: IG Elfira Loy

Ketahui fungsi carseat di E-Workshop Sayangi Nyawa Anak Dalam Kereta, Let’s Buckle Up! Daftar secara PERCUMA di https://toko.ideaktiv.com/product/sayang-nyawa-anak-dalam-kereta/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!