Bukan sengaja tau ibu nak marah anak. Bukan sengaja si isteri meninggi suara. Kadang kala, cuba juga letakkan diri kita dalam kasut mereka. Seorang ibu dan isteri ni, berkerja 24 jam.

Jika seseorang isteri tu suri rumah, dia bekerja seharian tanpa gaji. Kalau yang bekerja pulak, lagi laa berdouble-triple. Penat memang penat. Bayangkan menjaga anak-anak yang tengah membesar dengan pelbagai karenah.

– Penatnya bukan sengaja dibuat-buat.
– Penat mental dan fizikal membuatkan tubuh menjadi lesu.
– Kepenatan juga membuatkan emosi tak menentu.

Tambah dasyat bila,

– Anak-anak terlebih aktif. Tak kira laa anak perempuan atau lelaki. Sama sahaja.
– Anak-anak terlebih kreatif.
– Anak-anak dalam mood mengempeng.
– Anak-anak berebut dan bergaduh.

IKLAN

Bukan Sengaja Ibu Nak Marah Anak. Kadang Penat Emosi & Fizikal Itu Yang ‘Terlepas’

Belum lagi dengan kerja rumah yang tak pernah habis. Untuk semua mak-mak dekat luar sana, let’s have a break. Bila penat, rehat. Take ‘pause’. Hugs to all mommies!

InshaAllah, setiap keringat itu akan dikira, setiap kebaikan tu akan dicatat. Suami kena main peranan bila tengok isteri lain macam.

Ambil alih jaga anak, atau mudahkan dengan bantu kerja-kerja rumah. Keluarga ni ibarat team. Memang kena saling kerjasama.

IKLAN

Kredit: Alina Adenan

Bukan Sengaja Ibu Nak Marah Anak. Kadang Penat Emosi & Fizikal Itu Yang ‘Terlepas’

Jom, join Gathering Ibu Hamil Menawan sekarang! Banyak aktiviti dan hadiah menarik menanti dan penampilan istimewa Pn. Nad Masrom. Klik DAFTAR segera di sini https://toko.ideaktiv.com/product/gathering-mama-hamil-menawan-pama-x-numom/

IKLAN

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)