Mesti ramai isteri yang berfikir, dulu masa bercinta banyak dapat bungalah, hadiahlah, dah kahwin jangan kata bunga coklat pun kena beli sendiri.

Tahukah suami sekalian, kaum hawa ni sangat suka di hargai. Sejambak bunga boleh mengukir senyuman paling manis si dia.

Suami, tak romantik boleh belajar jadi romantik, kita bukan kaya nak buat suprise bagi rantai emas, book satu panggung tengok movie dengan si dia. Sejambak bunga ni pun dah boleh buat si dia berbahagia.

Kenapa masa bercinta boleh romantik? Kenapa tidak selepas terlafaznya akad pada pasangan. Jangan bagi alasan kekangan kerja dan budget kehidupan tinggi selepas kahwin.

Dulu masa bercinta sanggup berlapar nak bagi suprise kat si dia. Sanggup makan mi segera semata-mata nak himpun duit nak beli bunga nak bawa keluar tengok wayang. Demi nak tunjukan tahap tinggi sayangnya kita pada pasangan.

Setelah dimiliki habis segala romantis zaman bercinta, maka bermulalah drama suami di depan isteri dan anak di belakang.

Suami tak susah pun nak romantik ni, 1st kena ingat tarikh penting dalam hidup dengan pasangan. Tarikh anniversary, tarikh first kenal, tarikh hari lahir, tarikh dapat anak dan semua tarikh-tarikh yang penting sila ingat.

Bila dah ingat, set reminder, apa guna handphone canggih tapi tak gunakan kemudahan yang ada. Jadi orang pertama yang wish. Bagilah bunga ke, coklat ke, tudung neelofar ke, sebab wanita ni bagilah apa pun dia akan hargai.

Tak bagi pun ciumlah isteri tu, peluk dan ” say i love u sayang ” confirm cair hati mereka. Terasa diri sangat dihargai. Suami kenalah belajar, jangan keras sampai ke tua, nanti menyesal.

Rasullullah saw pun sangat romantik dengan isteri baginda. Kita ni layan isteri sebaik baik layanan dapat pahala. Benda boleh dapat pahala free kenapa tak nak buat kan?

Tak Susah Pun Suami Nak Romantik. Ingat Tarikh Penting Pasangan Cukup. Berbunga Dah Hati Isteri

Jom kita ubah sikap kita, jadilah sedikit romantik untuk merealisasikan impian rumah tangga yang bahagia.

Sumber: Ariff Ismail