Tak dinafikan, ada waktunya kita begitu craving untuk menikmati air manis mewah seperti di restoran. Sesekali apa kata kita cabar diri untuk cuba hasilkan sendiri rumah untuk anak-anak. Memang mengancam!

Resipi ringkas lagi padu, perkongsian Pn Bella Farhana ini memang awesome!


The Cincau Creme Bruleee. Kot ada orang tak tahu air femese The alley bubble milk creme brulee, saya ada attach sekali gambar last. Bak kata adik saya, cincau pun sedap, inikan pula kalau ada bobba.

Bahan :
Gula perang
Cincau
Susu segar
Ais

Creme brulee
50 gram cream cheese
1 sudu gula ising
1/4 whipping cream

IKLAN

Kacau gula perang dengan air atas dapur, sampai hancur, likat-likat sikit pun boleh tapi nanti keras bila kena ais.

Cream cheese, gula ising, gaul elok, lepas tu masukkan whipping cream. Putar la pakai apa pun sampai gebu cantik.

IKLAN

Dua-dua dah siap, ikut video di bawah ikut aturan isi dalam gelas. Ok sebijik the alley bubble milk creme brulee.

Selamat mencuba ok!

Menarik:  Risaunya Anak Suka Makan Manis Sampai Gigi Rosak, Ini Cara Ibu Ayah Nak Atasi

IKLAN

KELAS ONLINE BREASTFEEDING PERCUMA dengan daftar Pa&Ma BF VIP Eksklusif member! Hanya RM20 sahaja. Daftar https://toko.ideaktiv.com/product/pama-bf-vip-eksklusif/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)