Penyanyi dan pelakon, Ayda Jebat bersyukur punya rezeki untuk menyusukan anaknya, Ana Nayla sehingga kini usia anaknya sembilan bulan.

Jarang-jarang berkongsi cerita, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat tampil menjawab beberapa soalan yang diutarakan peminatnya di Insta Story.

Menjawab persoalan menyusukan anaknya kata Ayda dia bersyukur sehingga kini masih terus diberikan rezeki untuk menyusukan Ana Nayla.

“Alhamdulillah masih. Dah 9 bulan guys,” tulisnya ringkas.

Mengulas mengenai tip penyusuannya kata Ayda, dia tidak mengamalkan sebarang booster atau penggalak susu tetapi kini menambah pemakanan sihat dalam diet hariannya.

IKLAN

Jika dulu kurang makan sayur, kini sayur menjadi makanan wajibnya demi anak. Paling penting kata Ayda, jangan stress.

“Saya dah lama tak minum booster. Buat daripada tak makan sayur dulu, sekarang saya makan and just enjoy the food la.

“Paling penting jangan stress, sebab stress nanti susu tak banyak.

IKLAN

“And mommies dont worry kalau your boobs size comel, sebab susu tak bergantung pada size boobs..haha. Ada yang selambak tapi takde susu. Tu kira rezeki Allah nak bagi.

“Sebab dulu saya ingat lagi ada makcik ni cakap ala kecik t*t*k awak ni nanti mesti takde susu itu MITOS.

“Doa kat Allah nak banyak susu for baby! Insyallah ada,” kongsinya lagi.

IKLAN

Menarik: Hidung Terletak Macam Baby Korea, Wajah Ala-Korea Anak Intan Ladyana Curi Perhatian, Comelnya!

Ayuh, kembalikan kesegaran dan tenaga anda bersama pasangan tersayang melalui Bengkel Refresh & Recharge: Jom Kembali Semangat!

Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/jom-kembali-semangat/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!