Selebriti Cef, Datuk Redzuawan Ismail atau popular dengan panggilan Chef Wan mendedahkan dia membayar seorang jururawat hampir RM6,000 untuk menjaga ibunya di rumah.

Menurut Chef Wan, jururawat khusus untuk pesakit demensia seperti ibunya itu akan menjaga segala keperluan dan ubat-ubatan di waktu siang. Ibu bersama jururawat dimensia atau kejururawatan kanser. Orang dari Sabah yang bekerja selama 4 tahun sebelum ini di rumah jagaan dan menjaga pesakit yang tenat.

“Ejen mereka mengenakan bayaran RM180 sehari dari 9 pagi hingga 6 petang setiap hari. Sebulan lebih kurang RM5800 ke lebih dengan OT (kerja lebih masa)

Biar la mereka bermesra dahulu sesama mereka ketika my mom is still sihat sedikit. Apabila tiba masanya dia boleh menanganinya dengan baik.

“Duit Boleh Cari, Ibu Segalanya..” Chef Wan Upah Jururawat RM6,000 Sebulan Jaga Ibu

“Buat masa ini hanya waktu siang sahaja kerana pada waktu petang ada saya dan pembantu rumah saya masih ada untuk mengendalikannya.

IKLAN

“Saya berasa selesa bila ibu mendapat bantuan profesional untuk mandikan dia, menukar lampin, memberinya sarapan, bagi ubat-ubatan dan sedikit senaman serta memastikan dia juga tidur siang dan petang,” katanya.

Chef Wan berkongsi perkara berkenaan di akaun instagram miliknya.

Demi keselesaan dan ibu dapat penjagaan terbaik

Kata Chef Wan dia terpaksa berkorban lebih wang untuk ibunya supaya orang tuanya mendapatkan penjagaan yang terbaik.

IKLAN

“Banyak bezanya bagi maid da profesional nurse yang tahu handle dementia and cancer patient ni.

“Duit Boleh Cari, Ibu Segalanya..” Chef Wan Upah Jururawat RM6,000 Sebulan Jaga Ibu

“Tak apa la duit boleh cari ibu ada la segala galanya. U must always try to give her the best possible care so that she is happy and in comfort.

“Tak payah la beli kasut Gucci or Bag Prada lagi. Sedekahkan kepada kesejahteraan ibu kita sendiri. Itu la ada pengorbanan kita serta pahala kebajikan kita untuk akhirat nanti,” ujarnya.

Dalam masa yang sama Chef Wan juga menyaran semua anak-anak yang mempunyai ibu yang sudah uzur untuk menjaga ibu mereka dengan memberikan yang terbaik.

IKLAN

Kredit: IG Chef Wan ; Astro Gempak

“Duit Boleh Cari, Ibu Segalanya..” Chef Wan Upah Jururawat RM6,000 Sebulan Jaga Ibu

Jom, join Gathering Ibu Hamil Menawan sekarang! Banyak aktiviti dan hadiah menarik menanti dan penampilan istimewa Pn. Nad Masrom. Klik DAFTAR segera di sini https://toko.ideaktiv.com/product/gathering-mama-hamil-menawan-pama-x-numom/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)

 

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI