Sekat rezeki anak, rezeki kita pun tersekat! Duit raya anak yang dapat banyak-banyak tu, separuh boleh la beli apa mereka suka. Separuh lagi simpan la untuk masa depan.

Ada orang kata beli mainan ni membazir. Sebenarnya ia bukan membazir tapi itu la rezeki anak-anak.

Ada orang kata manjakan anak sangat tak elok. Apa dia nak kita beli. Bagi saya tak ada rezeki yang tak elok. Semua rezeki elok. Anak di manjakan sejak kecil, itu pun rezeki dia.

Ada anak, ibu ayah duit banyak pun belum tentu lagi dapat rasa manja-manja. Rezeki anak-anak ni datang dalam pelbagai bentuk.

Duit Raya Anak, Separuh Bagilah Beli Apa Pun. Selebihnya Simpan, Ada Lagi Rezeki!

Ada anak dapat rasa limpahan kasih sayang ibu ayahnya setiap masa tanpa di tagih.

Ada anak susah nak dapat rasa kasih sayang walaupun selalu menagih di kasihi.

IKLAN

Macam-macam..Memang la yang kerja banting tulang siang malam tu kita, tapi rezeki yang kita dapat mungkin datang dari rezeki anak-anak.

Memang la yang mengurus dan menjaga ekonomi keluarga tu kita, tapi rezeki ekonomi kita ni mungkin datang dari rezeki anak-anak.

Apa yang kita ada sekarang ni? Mungkin itu semua rezeki anak-anak. Kita ni cuma pemegang amanah je, wajib salurkan rezeki tersebut pada penerima yang sah.

Silap hari, kita yang menumpang rezeki anak-anak rupanya. Allahu..Makanya usah la kita berkira-kira dengan anak. Usah la kita bakhil sangat fikirannya.

IKLAN

Tak ada bazirnya beli mainan jika itu buat anak rasa gembira dan teruja. Elak sewenangnya kita sekat rezeki anak-anak dengan kata membazir, tak penting, ngada-ngada dan sebagainya.

Duit Raya Anak, Separuh Bagilah Beli Apa Pun. Selebihnya Simpan, Ada Lagi Rezeki!

Mampu beli, tak mampu usah beli. Belum rezeki anak untuk dapat. Jangan terkejut! Makin kita mewah-mewahkan anak, makin mewah la rezeki kita datang mengalir kelak.

Rezeki tak pernah terputus kalau kita tak sekat-sekat rezeki anak!

IKLAN

Kredit: Mohd Fhais Salim

Jangan abaikan keselamatan si manja ketika berada dalam kereta. Belajar tentang fungsi car seat serta ketahui kecederaan yang akan berlaku kerana impak kemalangan. Ketahui lebih lanjut tentang car seat di E-Workshop Sayangi Nyawa Anak Anak Dalam Kereta, Let’s Buckle Up!

Daftar secara PERCUMA di https://toko.ideaktiv.com/product/sayang-nyawa-anak-dalam-kereta/

Duit Raya Anak, Separuh Bagilah Beli Apa Pun. Selebihnya Simpan, Ada Lagi Rezeki!

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!)

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI