Berita tentang penyakit kronik dikalangan bayi dan juga anak-anak kecil dilihat semakin menular dikalangan masyarakat kita pada hari ini. Ibu bapa manalah yang sanggup melihat anak-anak yang masih kecil menanggung kesakitan yang maha hebat. Tapi apakan day ajika itu sudah takdir yang perlu mereka lalui.

Kebanyakkan penyakit yang berlaku kepada bayi dan juga anak-anak kecil ini dikesan sama ada dari dalam kandungan ibu mahupun setelah beberapa tahun menjalani kehidupan normal seperti kanak-kanak lain.

Membuka tirai bulan November 2019, perkongsian seorang pengguna Facebook, Yeen Machi tentang bayinya yang telah disahkan mengalami masalah jantung sejak lahir sedikit sebanyak meruntun hati warganet. Dalam perkongsian itu juga ibu ini berkongsi serba sedikit masalah dan derita yang terpaksa ditanggung oleh anaknya, Amirul Fath Mikael.

2 Bulan Berkampung di Hospital, Anak Ada Masalah Jantung Sejak Lahir

1/11/19 – cukup 60 ari anak mama amirul fath mikael berkampung di HUSM. X pernah mama buka cerita pasal fath mikael. Yg bertanya kabar adalah mama cerita.. Selebihnya mama simpan.

Amirul fath mikael disahkan ada masalah jantung sejak dilahirkan. Interrupted aortic ach and Taussig bing. Nak explained pn mama bkn doktor.

IKLAN

Perlu Jalani Pembedahan Dengan Kos Lebih Daripada RM200, 000

Solusi utk penyakitnya hanyalah melalui pembedahan di IJN. Anggaran kos pembedahan RM200k keatas. Untuk kos setinggi tu mama mohon dana bantuan kerajaan dan kini menunggu giliran utk pembedahan. Hingga sekarang giliran anak mama belum tiba.

Jantung Membengkak, susah bernafas. Ibu Mohon doakan kesihatan Amirul

Semalam doktor mengesahkan jantung amirul fath mikael membengkak. Bengkak yg boleh menghimpit paru paru dan menghalang proses pernafasan. Itu yg mama faham semasa doktor explained. Hanya pada Allah mama berserah dan bergantung harap.

Para sahabat sekalian mama mohon ihsan doa untuk kesihatan amirul fath mikael. Dengan harapan ada doa yg dimakbulkan Allah. Insha Allah. Aamiin.

IKLAN

Dapat perhatian warganet

Melalui posting tersebut, ramai warganet yang turut melahirkan rasa simpati dan mendoakan kesihatan Amirul Fath Mikael. Posting tersebut juga mendapat 2.5 ribu komen dan juga dikongsi oleh 2.8 ribu warganet.

Hidap Masalah Jantung Sejak Lahir, Perlu Jalani Pembedahan Dengan Kos Lebih RM200,000

IKLAN

Hidap Masalah Jantung Sejak Lahir, Perlu Jalani Pembedahan Dengan Kos Lebih RM200,000

Hidap Masalah Jantung Sejak Lahir, Perlu Jalani Pembedahan Dengan Kos Lebih RM200,000

Marilah kita sama-sama mendoakan agar urusan rawatan anak kecil ini dipermudahkan dan urusan mendapatkan dana untuk pembedahan berjalan lancar. Semoga Amirul Fath Mikael juga diberi kesembuhan….Amin!

sumber: Yeen Machi & Oh My Media

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI