Si kecil bernama Alisa Aisyah ini sentiasa menghiburkan. Cukup petah berkata-kata walau masih belum pandai bercakap dengan begitu lancar, namun ada sahaja gelagat dan aksi comelnya yang membuatkan kita terhibur.

Dengar sedikit pelat, namun tutur kata Alisa masih lagi difahami malah sering menghiburkan mummy, daddy dan abangnya saban hari. Di gelar ‘tada girl’ oleh kebanyakkan pengikut di Instagram, gaya Aishah yang ‘cheeky’ sentiasa menghiburkan.

Semalam menerusi Instagramnya @thealisaaisyah, aksi comel Alisa yang menyebut ‘I pressed the button Mommy’ buat wargamaya teringat-ingat. Super cute!

Sambil memberitahu ibunya, Alisa sesekali dilihat memejamkan matanya bagi menggambarkan ketegasannya. Sangat comel. Jom intai beberapa video kecomelan Alisa.

Nak bantu ke nak main ni?

Kali ini Alisa membantu ibunya menyapu sampah namun dengan alasan tersembunyi. Rupanya nak main dengan penyapu!

IKLAN

Somebody help?

Alahai comelnya bila Alisa minta tolong. Memanjat di sofa dan kemudiannya minta tolong gara-gara takut terjatuh. Memang anak lasak dan cheeky!

Kali ini Alisa main sesi soal jawab pula dengan mommy. Bagus cara Hanis bertanya soalan dan meminta Alisa mengulangnya semula berbentuk pertanyaan. Pandai Alisa ikut!

Yang ni lain pula kisahnya, baru berusia dua tahun namun Alisa sudah pandai membaca beberapa surah termasuk Surah Al-Fatihah. Tapi kenapa ada short cut ni Alisa!

IKLAN

My name is abang?

Pandai Alisa menyakat abangnya, Yusof. Bila ditanya siapa nama Alisa, Alisa pantas menjawab, my name is abang. So cheeky!

Pelbagai gaya dan pelbagai aksi namun keletah Alisa sentiasa menghiburkan malah kata Hanis sendiri, anak keduanya ini amat menghiburkan mereka sekeluarga.

Semoga Alisa terus membesar menjadi anak solehah malah membahagiakan keluarga kecil ini.

IKLAN

Menarik: Abang Hold Me, Minta Yusof Pegangkan Tangan, Comelnya Gelagat Alisa & Yusof Shopping

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu?

Just daftar je kat SINI. FREE je tau Webinar ni!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @thealisaaisyah