Bagi ibu yang bekerja dan mengimpikan untuk menyusu bayi dengan susu badan sepenuhnya sudah tentu terdetik rasa risau adakah mampu atau tak memberi susu ibu hingga anak berumur dua tahun. Disebabkan fikir hal ini, emosi ibu sedikit terganggu.

Memang ibu akan risau tetapi anda harus faham perjalanan penyusuan susu ibu perlulah menyeronokkan dan tidak boleh stres. Antara faktor utama penyusuan anak sehingga 2 tahun tidak tercapai kebanyakannya disebabkan oleh kesibukan ibu bekerja dan kekurangan stok susu serta jumlah susu yang dikumpul semasa sesi mengepam tidak banyak.

Ibu Bekerja Nak Susu Banyak, Kuncinya Jangan Stres. Ikut Cara Ni, Sangat Membantu!

Faktor-faktor inilah boleh menyebabkan ibu mula putus asa dan kemudian menyebabkan pengeluaran susu semakin berkurangan. Oleh itu, pentingnya untuk ibu bekerja menjaga jadual pam susu secara konsisten.

Contohnya, bila ibu sibuk bekerja, sesi mengepam yang sepatutnya 3 jam sekali tertangguh dan kadang-kadang lebih dari 4 atau 5 jam. Bila tidak konsisten, signal untuk menghasilkan susu tidak dapat dihantar kerana susu sedia ada tidak dikosongkan dari payudara. Bila dah jadi macam ni, dari sehari ke sehari pengeluaran susu merudum dan akhirnya ibu kecewa.

Untuk pastikan ibu dapat capai target, ada cara terbaik yang boleh buat anda terus tersenyum dan berpuas hati dengan penghasilan susu selain menjaga waktu mengepam.

Salah satunya adalah penggunaan breast pump bagi memastikan penghasilan susu secara konsisten. Breast pump bukan sahaja diperlukan oleh ibu bekerja, tetapi ia boleh digunakan jika ibu berjauhan dengan bayi atau terdapat keadaan yang memerlukan ibu untuk mengepam susu.

IKLAN

Bagi ibu yang masih tercari-cari breast pump yang terbaik, LacFree Wearable Breast Pump pilihan tepat untuk anda.

Ibu Bekerja Nak Susu Banyak, Kuncinya Jangan Stres. Ikut Cara Ni, Sangat Membantu!Produk terbaik, teknologi diperbaharui

Produk terbaru dari Shapee iaitu LacFree Wearable Breast Pump ini merupakan produk yang telah diperbaharui teknologi motornya. Penggunaan LacFree Breast Pump ini amat memudahkan kerja seharian dan dalam pada yang sama dapat memastikan bekalan susu badan sentiasa ada dan konsisten.

Kecil, ringan dan mudah untuk disimpan

IKLAN

Ia dicipta dengan bentuk yang kecil & ringan bagi memudahkan penggunaan dan simpanan. Dengan silicon shield yang lembut, ia dapat memberikan keselesaan sewaktu proses penghasilan susu dan dapat melekap dengan sempurna pada payudara ibu.

Ibu Bekerja Nak Susu Banyak, Kuncinya Jangan Stres. Ikut Cara Ni, Sangat Membantu!Dilengkapi 2 mod – Urutan stimulasi & pam susu

Dilengkapi dengan 2 jenis mod iaitu urutan stimulasi & pam susu. Mod urutan stimulasi digunakan untuk merangsang penghasilan susu sebelum memulakan penyusuan atau pam. Untuk mod pam susu, sedutan yang dihasilkan adalah seperti corak bayi menghisap susu. Setiap mod boleh dilaras tekanan sedutannya untuk keselesaan ibu.

IKLAN

Penggunaan breast pump dapat membantu ibu yang mengalami masalah inverted nipple dengan mengaktifkan mod Expression. Malah ia dapat membantu mengurangkan masalah mastitis dan engorgement dengan mengaktifkan mod urutan stimulasi sebelum memulakan proses pam susu.

Ibu Bekerja Nak Susu Banyak, Kuncinya Jangan Stres. Ikut Cara Ni, Sangat Membantu!Boleh digunakan tanpa wayar

Walaupun dengan saiz yang kecil, ia boleh digunakan tanpa wayar dan sangat mudah untuk dipasang. Jadi, ibu tidak lagi perlu membawa banyak aksesori pam susu yang berwayar dan mengambil masa yang lama untuk dipasang.

Ibu Bekerja Nak Susu Banyak, Kuncinya Jangan Stres. Ikut Cara Ni, Sangat Membantu!Mudah kan? Bagi setiap pembelian, ia didatangkan khas dengan 1x USB Cable, 1x tali bra boleh laras dan 1x valve secara percuma. Pembeli akan diberikan waranti selama setahun.

Jom dapatkan segera di laman web rasmi Shapee http://bit.ly/shapeehome

#pumpthisway #shapee #shapeemy

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI