Dah lama sangat duduk rumah, rambut anak pun makin panjang. Rimas pula melihatnya. Kalau bawa ke kedai, mahu dia mengamuk! Punyalah takut bila nampak gunting. Jadi proses nak gunting rambut jadi susah.

Artikel Menarik: [Anak Sulung Umpama PA Mak Ayah. Minta Tolong Apa Semua Boleh, Selalu Jadi Contoh Adik-Adik!]

Nak elakkan anak mengamuk di salun, lebih baik kita gunting rambutnya sendiri. Tapi sama juga kesnya kalau kita nak cuba gunting rambut anak sebab dia akan rasa ‘seriau’ bila tengok kita pegang gunting atau mesin pencukur.

Sebenarnya ada trik nak poton rambut anak dengan mudah. Dia tak takut, kerja kita pun jadi senang. Menerusi akaun Tiktok Sharifah Erna, ibu ini berkongsi tip untuk memudahkan kerja menggunting rambut anak. Hanya perlu gunakan face mask saja!

Cara mudah potong rambut anak, klik SINI

Menerusi video tersebut, dapat dilihat anaknya yang bernama Medina kekal tenang apabila si ayah menggunting rambut hadapannya. Mereka menutup mata Medina dengan face mask dan ini merupakan kali kedua mereka menggunakan trik ini untuk menggunting rambutnya.

Artikel Menarik: [Pakar Kongsikan Cara Nak Jadi Ayah TERBAIK. Lepas Ni, Sikit-Sikit Anak Cari Ayah!]

IKLAN
@baby.elmooSenang gunting rambut Medina 😍 boleh la try tips ni hahaha ##hacksoflife ##sabahan ##3yearsold ##myfirstborn♬ Bombastic – πŸ’ πŸ„ΈπŸ„ΊπŸ„Ύ πŸ…πŸ„°πŸ„ΌπŸ„΄πŸ’ 

Bila dah siap potong rambut, Median buka face mask dan tak napak takut langsung. Siap senyum comel lagi. Hasil potongan rambut pun sangat kemas!

Ramai yang teruja dengan trik yang dikongsikan dan meninggalkan komen positif;

IKLAN

“Dulu guna mangkuk, zaman sekarang mask pulak..”

IKLAN

Bagus juga perkongsian ibu ni kan? Lepas ni bolehlah kita potong rambut anak dengan lebih tenang dan dia pun tak rasa takut bila nampak kita pegang gunting atau mesin pencukur. Kalau tengok hasil selepas rambut Medina selesai dipotong tadi pun comel aje, cantik dan kemas! Jadi untuk mama papa yang mengalami kesukaran nak potong rambut anak, bolehlah cuba trik yang dikongsikan ini. Selamat mencuba!

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Jom daftar sekarang, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)