Setiap pasangan yang berkahwin pastinya inginkan zuriat sendiri sebagai penyeri hidup berumah tangga. Namun tak semua bernasib baik seperti pasangan lain yang baru sahaja berkahwin terus dikurniakan zuriat.

Ada yang diuji bertahun-tahun lamanya untuk mendapatkan zuriat. Ada yang berhabis ribuan ringgit hanya untuk mendapatkan seorang cahaya mata. Ujian yang diberikan berbeza-beza. Sama seperti Nurul Atikah, namun dia reda dengan perancangaan Allah SWT. Apa yang telah disusun untuknya adalah yang terbaik dan menurutnya dia tetap akan ikhtiar mungkin masanya belum tiba.

Saya redha, perancangan Allah sebenarnya adalah lebih baik dari apa yang kita rancang. Allah dah atur baik dah untuk kita, so kita redha, kita terima sahaja. Mungkin belum rezeki saya untuk ada cahaya mata, untuk ada anak.

Video tiktok yang dikongsi Atikah viral, rata-rata warganet sebak menonton video tersebut dan mendoakan agara pasangan ini cepat-cepat menimang cahaya mata.

Sedih tengok suami main dengan anak kawan

IKLAN

Antara 3 ni, kami yang kahwin dulu

Tapi rezeki diaorang dapat dukung anak dulu dari kami

IKLAN

Menurutnya, dia reda dengan ujian ini dan mungkin Allah gantikan dengan rezeki yang lebih baik ketika ini.

Mungkin Dia nak bagi saya rezeki lain. Macam sekarang saya bisnes. Alhamdulillah sambutan makin maju. Mungkin rezeki bisnes Allah nak bagi dahulu.

IKLAN

Saya reda, memang saya reda. Thank you so much yang mana dah doakan untuk saya. Saya doakan juga pada yang senasib dengan saya semoga dimurahkan rezeki dan semoga dipercepatkan dapat anak juga okay. InsyaAllah sama-sama ikhtiar.

https://www.tiktok.com/@atikahsongket0/video/6934270391561211137?referer_url=https%3A%2F%2Fkisahdunia.com%2F&referer_video_id=6934270391561211137&is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=6934880563031705089

Kredit: atikahsongket0

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Followers Pa&Ma yang nak dapatkan barangan penjagaan diri boleh klik di SINI