Indahnya alam rumah tangga bila suami atau isteri, sama-sama berusaha untuk cuba menghargai dan membahagiakan pasangan. Bukan isteri sahaja bahkan suami pun perlu berusaha lebih untuk bahagiakan isteri.

Inilah yang cuba dikongsikan oleh Ustaz Ebit Lew dalam hidup berumah tangga. Katanya kekayaan yang kita miliki bukanlah kerana banyak duit atau harta dunia tetapi kaya sebenarnya bila melalui hidup ini dengan cinta pada pasangan. Cinta kerana Allah.

Jadi hargailah suami atau isteri yang sentiasa setia dengan kita. Bersyukurlah kerana kita diberikan Allah rasa cinta pada pasangan. Hargai dan tunjukkan rasa cinta dan sayang pada mereka sebaiknya kerana Allah SWT.

Bestnya nikmat Allah. Terima kasih Allah. Terima kaseh @paramountcoffeehouse hadiahkan saya honeymoon dengan bidadari dan juga anak-anak di bilik cantik ini. Hari-hari pengantin baru. Honeymoon sepanjang tahun. Menangis happy bidadari saya.

IKLAN

“Abang nanti dalam syurga dapat lagi ke bilik macam ni sebab dalam dunia dah dapat macam-macam nikmat.”

IKLAN

Syurga juta-juta kali lebih cantik dari ini semua bidadariku sayang. Tiadalah kecantikan sebenar melainkan kecantikan akhirat.

Bidadari abang juta kali lagi cantik dan indah dari semua ini. Sekali-sekala dalam hidup ini dapat melayan bidadari jadi bidadari.

IKLAN

Penat sangat kerja seorang isteri. Seorang mak. Mereka perlu masa nak berehat. Waktu nak solat.

Kaya bukanlah memiliki duit banyak atau harta sebanyak dunia. Tetapi kaya sebenarnya bila melalui hidup ini dengam cinta. Cinta kerana Allah. Bukan sahaja satu rumah. Satu katil. Satu keluarga. Tapi satu hati. Satu jiwa dan saling menghargai satu sama lain kerana Allah. Alang-alang bercinta biar sampai syurga.

https://www.instagram.com/p/B1eHp9olg65/?utm_source=ig_web_copy_link