Alangkah seronoknya bila kita dapat buat kejutan untuk insan tersayang. Melihat wajah kegembiraan mereka sudah cukup untuk buat kita turut merasa bahagia. Banyak servis suprise planner yang ditawarkan tetapi perlulah bijak membuat pilihan, barulah puas hati kan? Salah satu suprise planner yang turutmenyediakan pelbagai servis menarik adalah Fara Fleur. Seronok tengok Instagram mereka, macam-macam jenis jambangan bunga atau buah-buahan serta hamper yang boleh dijadikan pilihan.

Kejutan Istimewa Buat Yang Tersayang, Paling Menarik! Fara Fleur Sedia Membantu

Ketika ditanyakan kepada pemilik perniagaan Fara Fleur, menurutnya perniagaan ini bermula dengan bisnes bunga pada tahun 2009 ketika dia belajar di Stockholm, Sweeden. Dengan kelebihan menggubah yang dia ada, Fara mula membuat servis jambangan bunga tetapi secara asas sahaja. Apabila pulang ke Malaysia pada tahun 2010, Fara mula berjinak-jinak dalam perniagaan gubahan bunga yang dibuat di rumah tetapi secara kecil-kecilan.

Kejutan Istimewa Buat Yang Tersayang, Paling Menarik! Fara Fleur Sedia Membantu

Kekal Relevan, Tampilkan Gubahan Unik
Bukan mudah untuk kekal relevan dalam perniagaan ini kerana banyak saingan. Tidak menafikan kenyataan ini, Fara memberitahu yang dia seorang yang kreatif dan tekun untuk mencuba pelbagai jenis gubahan supaya tampak unik dan berbeza dengan orang lain. Fara turut melahirkan rasa syukur kerana melalui contoh yang dilihat dari katalog atau gambar sahaja pun, dia sudah dapat membuat gubahan yang sama.

Kejutan Istimewa Buat Yang Tersayang, Paling Menarik! Fara Fleur Sedia Membantu

IKLAN

“Kalau dahulu Fara perlukan satu jam untuk membuat gubahan. Berkat berlatih dan banyak membuat research, dengan kepakaran yang ada Farah hanya perlukan lebih kurang 2-3 minit untuk membuat satu gubahan bunga,” cerita Fara. Lebih sukakan gubahan bunga-bungaan segar, Fara turut menyediakan perkhidmatan gubahan bunga secara premium. Menurutnya lagi, gubahan bunga segar dapat mengasah lebih banyak skil yang sedia ada.

Kejutan Istimewa Buat Yang Tersayang, Paling Menarik! Fara Fleur Sedia Membantu

Sentiasa Dapat Pujian & Gubahan Dihargai
Bercerita tentang memori indah sepanjang mengusahakan perniagaannya, Fara menceritakan tentang servis dekorasi penuh untuk pasangan. Apabila setiap pasangan tersebut berpuas hati dan meuji hasil kerja seni yang dibuatnya, itu sudah cukup memberi kepuasan buat Fara dan pasukannya. “Pernah satu ketika, Fara Fleur mendapat peluang untuk buat dekorasi di atas cruise peribadi yang memakan belanja RM30,000!

Kejutan Istimewa Buat Yang Tersayang, Paling Menarik! Fara Fleur Sedia Membantu

IKLAN

“Waktu tu kami hanya bekerja selama empat jam sahaja tetapi klien sangat berpuas hati dan memuji hasil kerja Fara Fleur. Itulah salah satu momen yang terindah buat kami sepanjang mengusahakan perniagaan ini,” tambah Fara lagi. Servis Fara Fleur juga turut menjadi pilihan kebanyakan selebriti dan golongan influencer. Selain itu, perkhidmatan mereka turut mendapat sokongan kebanyakan pengasas produk di Malaysia.

Servis Pantas & Ikut Bajet Klien
Bercerita tentang kelebihan Fara Fleur berbanding servis suprise planner yang lain, mereka sangat komited dengan setiap tempahan yang dibuat. Bahkan mereka boleh menyiapkan tempahan dari klien dalam tempoh secepat satu jam selepas pembayaran dibuat. Memang hebat! Bagi memudahkan klien yang membuat tempahan, Fara Fleur sangat kompromi dengan setiap permintaan mengikut bajet mereka.

Kejutan Istimewa Buat Yang Tersayang, Paling Menarik! Fara Fleur Sedia Membantu

IKLAN

Untuk klien yang mungkin tiada idea, Fara Fleur akan membantu sedaya-upaya supaya setiap klien berpuas hati. Menurut Fara, bukan klien sahaja yang perlu digembirakan, tetapi juga pihak yang mendapat kejutan. Sebab itulah Fara Fleur akan membuat gubahan atau dekorasi mengikut kehendak pelanggan dan diberikan lagi dengan sentuhan kreatif dari team mereka.

“Sebagai contoh, sekarang ni sesetengah orang tiada masa untuk membuat sambutan hari istimewa. Sudah menjadi tanggungjawab Fara Fleur untuk membantu merancang kejutan buat insan kesayangan klien kami,” tambah Fara lagi.

Rancangan Masa Depan Fara Fleur
Misi Fara Fleur adalah untuk membantu seramai 3000 usahawan wanita yang mahu meningkatkan pendapatan dengan produk kami. Menurut Fara, mereka sedang membuat perancangan untuk memasarkan perniagaan ini sehingga mampu menempah billboard suatu hari nanti.

Selain itu, Fara Fleur turut mensasarkan untuk membuka cawangan di setiap negeri dalam Malaysia dan mencapai jualan tertinggi dalam servis suprise planner. Perancangan yang besar, tapi tidak mustahil. Selamat maju jaya, Fara Fleur!

Untuk anda yang mahu melihat hasil kerja Fara Fleur, bolehlah klik SINI

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI