Langkah selebriti yang satu ini sentiasa menjadi perhatian. Terkenal dengan penampilannya yang sentiasa cantik dan kebijaksanaannya mengadunkan gaya, Scha Al Yahya tidak pernah kalah dalam bergaya biarpun kini sedang sarat hamil anak keduanya.

Scha yang bakal melahirkan bayi keduanya itu pada Februari depan berkata, kandungannya kali ini cukup berbeza berbanding mengandungkan Lara.

Namun menerusi satu video yang turut dikongsikan mStar, isteri kepada pengacara, Awal Ashaari ini mengakui sudah mempersiapkan nama untuk anak kedua mereka. Pun begitu masih dirahsiakan kerana tidak tahu jantinanya.

“Kalau lelaki pastinya L, A dan kalau perempuan pun sama, huruf pangkalnya tetap L dan A seperti nama Lara Alana,” kongsi Scha ringkas. 

 

Dalam pada itu, kata Scha, biar pun usia kandungannya sudah memasuki lapan bulan, dia masih berdepan alahan ‘morning sickness’.

” Mengandung kali kedua ini sangat berbeza kalau dibandingkan dengan mengandungkan Lara dahulu. Mengandung kali ini lebih mencabar dan lama.

“Alhamdulillah Scha okay, morning sickness tu je yang teruk,” katanya berkongsi.

IKLAN

Pun begitu kata Scha lagi, dia juga tidak mengidamkan yang pelik-pelik seperti kebanyakkan ibu mengandung lain.

“Saya makan seperti makanan biasa cuma lebih banyak daripada sebelum ini.

“Saya masih suka makan nasi macam selalu cuma kali ini banyak benda manis yang saya suka seperti coklat. Saya jarang suka sebelum ini,” kongsi Scha lagi.

Lara makin manja dan cemburu

Melalui video yang sama juga, Scha juga turut berkongsi perubahan sikap yang dialami anak sulungnya, Lara Alana yang kini makin berubah semenjak kehamilan Scha.

IKLAN

“Lara Alana semenjak saya mengandung ni dia sangat clingy dan sentiasa bersama dengan Scha tak boleh nak berenggang.

“Bila dia tau yang baby ni akan keluar boleh nampak yang dia agak jealous sedikit.

“Dia rajin pegang perut saya, cakap dengan baby. Scha tau dia akan jadi kakak yang baik, ” ujarnya.

 

IKLAN

Bakal muncul dalam Schawal Baby Boom 

Dalam pada itu, berkongsi perkembangan terbaru perjalanan seninya, kata Scha lagi, dia dan Awal serta Lara bakal muncul dalam satu program realiti terbaru Schawal Baby Boom yang bakal bersiaran pada Khamis, 14 Januari ini jam 9 30 malam di Astro Ria.

“Sekarang ni Scha tengah ada realiti program baru, Schawal Baby Boom dan yang menariknya ia berkisarkan kehidupan kami sekeluarga serta baby yang bakal dilahirkan kelak.

“Kami juga berkongsi perkembangan mengenai baby, rumah baru dan hobi Awal yang suka memasak.

“Kalau dulu kita ada Lara Oh Lara, kali ini Schawal Baby Boom 2021 pula,” kongsinya.

Artikel berkaitan: Mengandung Lagi Cantik, Berseri-Seri Penampilan Scha Al Yahya Jadi Tumpuan Ramai, Puji Seri Ibu Hamil

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @schaalyahya, mStar Online & Majalah Nona