Bagi membesarkan anak dalam usia yang berbeza, anak mempunyai tahap keperluan komunikasi yang berbeza juga. Komunikasi yang baik antara ibu bapa dengan anak ialah kunci hubungan yang sihat antara kita dengan anak-anak.

Kita tak nak bila anak dah besar mereka menjauhkan diri kerana kita tidak faham mereka. Jadi dekat sini Anis kongsikan cara bercakap dengan anak mengikut tahap umur mereka. Semoga bermanfaat insyaAllah.

Yang penting jaga komunikasi dua hala supaya mereka sentiasa rasa disayangi.
Semoga bermanfaat insyaAllah.

IKLAN

Dipersilakan share semoga Allah memberkati segala usaha kita mendidik amanah Allah iaitu anak-anak kita yang sedang membesar ini.

Jemput follow saya 👉@Hanis Athirah Rusli. Saya selalu menulis mengenai aktiviti homeschool, pendidikan dan parenting.

Kredit: Hanis Athirah Rusli

IKLAN

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

IKLAN

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa &alli diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/parents)