Pelakon Aeril Zafrel meluahkan rasa bimbang kerana bayi berusia tujuh bulan yang dikandung isterinya, Wawa Zainal ketika ini mengalami masalah kekurangan berat badan.

Menurut Aeril, doktor mengesahkan masalah tersebut berpunca daripada corak makanan Wawa yang tidak teratur selain turut dipengaruhi oleh jumlah dan kuantiti makanan yang diambil.Makan Tak Teratur & Sikit Punca Baby Kecil. Doktor Minta Wawa Ambil Makanan Tinggi Protein“Tidak dinafikan kali ini Wawa sedikit sibuk dengan kerja. Jadi makan itu agak kurang dan tak banyak.

“Jadi ia menyebabkan berat badan bayi pun sedikit terkesan berbanding kehamilan sebelum ini,” katanya.

Menurut Aeril, disebabkan masalah tersebut, doktor menasihati supaya isterinya mengambil makanan yang protein tinggi.

IKLAN

Makan Tak Teratur & Sikit Punca Baby Kecil. Doktor Minta Wawa Ambil Makanan Tinggi Protein“Doktor meminta Wawa makan makanan yang ada protein tinggi seperti tauhu,” katanya.

Terdahulu, isu berat badan bayi dikandung Wawa turut mencuri tumpuan apabila pelakon itu memuat naik satu posting berkaitan masalah tersebut.

Menurut Menurut Wawa, kandungan yang diklasifikasikan sebagai kecil itu sudah berusia tujuh bulan.

IKLAN

Makan Tak Teratur & Sikit Punca Baby Kecil. Doktor Minta Wawa Ambil Makanan Tinggi Protein

ARTIKEL BERKAITAN [“Tujuh Bulan Lebih, Baby Baru 1.4kg. Wawa Risau Bayi Kecil, Minta Tip Sebelum Due]

IKLAN

Sementara itu, ditanya tentang kesan kehamilan Wawa terhadap dirinya, Aeril memberitahu dia turut terkena tempias apabila mengalami alahan.

Makan Tak Teratur & Sikit Punca Baby Kecil. Doktor Minta Wawa Ambil Makanan Tinggi Protein“Saya ada muntah-muntah tapi dua bulan terawal saja. Namun ia bukanlah perkara baru kerana boleh dikatakan setiap kali Wawa hamil memang saya macam ni,” katanya.

Sumber: Gempak

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI