Bahagianya kalau kita selalu menghargai pasangan kan? Kita sendiri boleh merasai rasa kasih dan sayang itu kalau saling merindui dan mendoakan antara satu sama lain. Tak dinafikan, bila dah lama berkahwin ada masanya kita terlupa nak tunjukkan yang kita sayang pada suami atau isteri.

Artikel Menarik: [Anak Sulung Umpama PA Mak Ayah. Minta Tolong Apa Semua Boleh, Selalu Jadi Contoh Adik-Adik!]

Pada kita mungkin kerana suami atau isteri kita sudah tahu tentang perasaan kita jadi untuk apa kita nak luahkan lagi. Sebenarnya tabiat ini, yang mana kita buat dalam tidak sedar membuatkan hubungan menjadi ‘layu’. Itu yang kita tak nak, sebab risau makin lama dah tak rasa lagi seri dalam rumah tangga. Sedih kan?

Mungkin pernah terdetik di hati, anda terasa seperti pasangan kurang memberi perhatian kepada anda. Apabila kita dan pasangan semakin ‘menjauh’ sekaligus ia membuatkan hubungan tidak mesra dan seronok seperti dahulu. Banyak yang boleh dilakukan untuk mengembalikan kemesraan sesebuah pasangan, tetapi mungkin memerlukan effort yang lebih.

IKLAN

Artikel Menarik: [Ibu Kongsi Trik Potong Rambut Guna Face Mask. Anak Duduk Diam, Hasilnya Cute & Kemas!]

Itu bukanlah perasaan yang janggal, kerana kebanyakan kita pernah merasainya. Dengan itu, kembalikan semula rasa rindu dan kasih terhadap pasangan dengan mengamalkan doa. Ya, kuasa doa mampu membuatkan kita saling mengingati meskipun berada jauh antara satu sama lain. Kalau tidak percaya, anda boleh amalkan doa udah ini. Ia boleh diamalkan setiap hari dan dengan izin Allah SWT, si dia pasti akan sentiasa merindui kita.

IKLAN

Boleh juga amalkan doa di bawah ni untuk saling menguatkan rasa kasih sayang antara kita dan pasangan;

Sumber foto: https://www.facebook.com/RumahtanggaBahagiaSelamanya/

Cara Amalkan Doa Ini:

IKLAN

1. Selalu laksanakan solat lima waktu tepat pada waktu.
2. Usai solat, bacalah doa ini sebanyak 33 kali sebagai wirid doa supaya dia selalu teringatkan kita.
3. Niatkan dalam hati agar pasangan selalu setia, selalu rindu dan tidak pernah melupakan kita walau di mana dia berada.
4. Mintalah pada Allah SWT supaya melindungi hubungan kita serta mohonlah agar dia menjadi jodoh yang terbaik untuk kita.

Seronoknya boleh SOLAT sama-sama dengan suami kan? 

Jadikan doa ini sebagai amalan konsisten setiap hari, niatkan dengan ikhlas serta istiqamah, Insya Allah anda akan merasai hikmah doa ini yang sangat besar. Umpama pengantin baru, si dia akan selalu teringat dan merindukan anda selalu.

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa &alli diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/parents)