Ramai yang tak tahu tapi sebenarnya ketika mandi adalah bonding time terbaik dengan anak. Banyak manfaat bila mama papa mandikan mereka. Salah satunya boleh merangsang komunikasi yang baik sebab kita akan bersembang dengan anak.

Masa Mandi, Anak Belajar Banyak Benda. Rugi Kalau Ibu Ayah Abaikan Waktu Ni!
Sumber foto: www.shutterstock.com

MAIN DENGAN ANAK, RANGSANG SENSORI
Ketika mandikan anak pun boleh bermain tau! Isikan tab mandi dengan air bersama sabun dan letakkan mainan. Bila bermain buih, sensori anak menjadi lebih baik. paling best, emosi anak pun steady saja.

AJAR ANAK NILAI MURNI WAKTU MANDI
Nak ajar anak waktu mandi pun bagus. Mama papa boleh ajarkan tentang anggota badan serta kepentingan menjaga kebersihan kepada anak-anak. Bukan itu saja, mama papa juga boleh ajar anak tentang nilai-nilai murni ketika mandi seperti jangan membazir air dan sebagainya.

Masa Mandi, Anak Belajar Banyak Benda. Rugi Kalau Ibu Ayah Abaikan Waktu Ni!
Sumber foto: www.shutterstock.com

GUNA PRODUK MANDIAN BERKUALITI
Nak bersih, kenalah pilih produk berkualiti dan diyakini. Barulah kita rasa lebih segar kan? Tidak kiralah sama ada mama papa mencari pembersih badan yang menyegarkan dan melembapkan badan atau dengan formula anti-bakteria yang diperbuat daripada bahan tumbuhan semula jadi, inovasi terkini daripada Shokubutsu pasti dapat melindungi kulit anda sekeluarga!

SHOKUBUTSU TINGKATKAN KUALITI
Shokubutsu kini berada di pasaran dengan reka bentuk botol baharu yang unik dan terdiri daripada bahan-bahan dan kelikatan yang dipertingkatkan. Jenama ini turut memperkenalkan rangkaian produk anti-bakteria baharu untuk individu dan keluarga yang mahukan perlindungan anti-bakteria semula jadi atau yang berasaskan tumbuhan.

IKLAN

Masa Mandi, Anak Belajar Banyak Benda. Rugi Kalau Ibu Ayah Abaikan Waktu Ni!

Varian Clean Fresh kini diperkaya dengan 100% ekstrak protein beras organik, serta asid-asid amino dan vitamin E untuk menyerlahkan semula keserian kulit secara semula jadi. Haruman cecair pembersih badan yang menyegarkan serta tahan lama dapat menenangkan anda dan menghilangkan rasa keletihan setiap kali anda mandi.

Varian Moisture Fresh mengandungi bahan yang sama dan ditambah dengan minyak zaitun bagi memberikan khasiat tambahan dan memberi kelembapan untuk kulit yang berseri. Haruman bunga varian ini menenangkan badan dan minda untuk pengalaman mandi yang mewah.

IKLAN

Masa Mandi, Anak Belajar Banyak Benda. Rugi Kalau Ibu Ayah Abaikan Waktu Ni!

Rangkaian Shokubutsu Fresh Body Wash boleh didapati dalam 5 varian dengan ekstrak tumbuhan yang unik: Orange Zest, Sakura Whitening, Green Fresh, Floral Bloom dan Iris Bliss.

SHOKUBUTSU KELUARKAN PRODUK BAHARU
Shokubutsu memperkenalkan rangkaian Natural Protection Body Wash serba baharu dalam reka bentuk botol yang terkini. Dirumuskan untuk melindungi anda daripada 99.9% kuman dengan bahan anti-bakteria semula jadi, cecair pembersih badan yang diuji secara dermatologi ini sesuai untuk semua jenis kulit berupaya menghapuskan kuman secara berkesan.

IKLAN

Masa Mandi, Anak Belajar Banyak Benda. Rugi Kalau Ibu Ayah Abaikan Waktu Ni!

Rangkaian ini diperkaya dengan 100% minyak shiso organik, prebiotik tumbuhan serta gliserin tumbuhan yang membantu melindungi serta melembapkan kulit. Rangkaian Shokubutsu Natural Protection Body Wash didapati dalam empat variasi, Complete Care (dengan Eucalyptus), Refresh & Go (dengan Tea Tree), Energize (dengan Yuzu) dan Aqua Cool (dengan Peppermint & Menthol).

Jom, segera dapatkan produk mandian Shokubutsu di pasaran sekarang!

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!)

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI