masak guna

Seorang lelaki pasti akan sukakan air tangan ibu dan isterinya. Mungkin ada sesetengah masakan ibu yang masih tidak dapat ditandingi oleh si isteri biarpun sudah bertahun mendirikan rumah tangga. Pasti akan tetap dibandingkan oleh suami. Isteri jangan pula tarik muka, ada sebab mengapa jadi begitu.

Artikel Menarik: [Ketika Solat Bersama, Suami Isteri Semai Cinta. Takkan Pernah Lupus!]

Memang ada sesetangah masakan, belajar macam mana pun tak mungkin kita boleh kalahkan ibu mertua.

Seorang anak lelaki akan tetap sukakan masakan ibunya kerana sebab-sebab tertantu. Bukan tidak menghargai usaha si isteri, tetapi entah mengapa ada sesetengah makanan yang ibu sediakan tetap menduduki carta teratas. Biarpun sudah diminta isteri menuntut ilmu dari ibunya, tetap tak boleh lawan. Kenapa ya?

Masaklah Macam Mana Pun, Suami Tetap Puji Emaknya Masak Lagi Sedap. Sentap?1. Allah SWT telah mengurniakan satu kelebihan kepada para ibu. Setiap apa yang dimasak olehnya akan menjadi kegemaran anak-anak. Biarpun sekadar masakan mudah, tetap anak-anak suka. Takkan ada sesiapa yang boleh mengatasi rasa enak masakan si ibu. Hari ini suami kata masakan ibunya sedap, entah esok lusa anak kita pula puji makanan yang kita masak pada isterinya.

IKLAN

2. Suami kita telah dibesarkan oleh ibunya berpuluh tahun lamanya sebelum dia mengahwini kita. Masakan ibulah yang selalu dia makan. Sebagai isteri, jangan mudah berputus asa. Teruskan berusaha untuk menuntut ilmu masakan dari ibu mertua anda.

Masaklah Macam Mana Pun, Suami Tetap Puji Emaknya Masak Lagi Sedap. Sentap?Artikel Menarik: [Suami Isteri Tengking Depan Anak. Tercalar Emosi, Membesar Ketakutan]

IKLAN

3. Salah satu sebab lain mungkin kerana perbezaan budaya. Sebagai contoh, suami orang pantai timur. Isteri pula orang selatan. Selera makan berbeza. Cara kita dibesarkan, makanan yang kita biasa akan pun tidak sama. Jadi mungkin itu juga yang menjadi faktor mengapa masakan kita kurang ‘kena’ pada tekak suami.

IKLAN

Sebenarnya suami bukanlah tidak suka dengan masakan isteri, cumanya dia juga sedang mencuba untuk adapt makanan baru. Lain dari kebiasaannya yang dia suka dan selalu makan.

Masaklah Macam Mana Pun, Suami Tetap Puji Emaknya Masak Lagi Sedap. Sentap?Artikel Menarik: [Suami Isteri Wajah Seiras Lebih Bahagia & Jarang Nak Gaduh. Sweet Je!]

Masaklah Macam Mana Pun, Suami Tetap Puji Emaknya Masak Lagi Sedap. Sentap?Percayalah, akan ada masakan isteri yang menjadi kesukaannya. Teruskan belajar dan menggoda selera suami dengan masakan anda. Kata orang, nak pikat suami kenalah pikat seleranya dulu kan?

Sumber: Bungaberbicara.blogspot.com

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI