Baru-baru ini pelakon Mawar Rashid dikecam netizen hanya kerana dia memuat naik video  bersama anak tirinya di Instagram dengan  kapsyen My Lil Raden, you’re the sweetest! Just like your papa.

My Lil Raden, you’re the sweetest! Just like your papa ? @radenahmadrayyan

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Ada netizen yang mempertikaikan mengapa dia memanggil anak tirinya sebagai ‘my little Raden’ kerana Mawar bukan ibu kandungnya.

 

Mawar Rashid Amat Sayangkan Dua Anak Tirinya, Namun Tetap Hormat Ibu Kandung Mereka

Pelakon yang popular dalam drama Tundukkan Playboy Itu akhirnya membuat post reply dalam Instagramnya bagi berkongsi luahan hatinya agar tidak menimbulkan salah faham di kalangan netizen.

?Throwback picture, Raya last year? ?? Maaf ya semua. Mawar tak pernah Post reply macam ni, Tapi kali ni Mawar kena explain luahan hati Mawar agar tidak menimbul salah faham netizen. ?? @arizul11 First of all, apabila saya sebut my Little Raden, itu kerana saya jujur & ikhlas menyayangi dia. Pabila dalam waktu yang sesuai, jika saya menyayangi sesuatu atau seseorang, saya akan post & luahkan perasaan cinta saya terhadap apa sekalipun. Terutamanya anak2 tiri saya ini, yang mana anak2 ini saya telah anggap seperti anak kandung saya sendiri. Jika Allah beri saya rezeki cahaya mata satu hari nanti, tiada perbezaan diantara anak kandung saya & anak2 tiri saya. Saya akan terapkan sifat kasih sayang yang sama rata & adil, supaya mereka membesar dalam ketenangan dan penuh kebahagian. • Jika gambar itu sesuai & cantik untuk saya post di ruangan kenangan saya di social media, saya akan post demi mengingati kenangan terindah itu. Seperti mana saya post tentang suami saya, tentang ibu dan ibu mertua saya, keluarga saya dan keluarga Raf juga. Tiada niat yang lain selain itu. Kerana cara saya, saya akan menyimpan kenangan yang membahagiakan saya. • Saya tahu Ibu kandung kepada anak2 tiri saya ini seorang yang penyayang juga, seorang single mother yang cekal dan anak2 ini lah dunia akhiratnya, sudah semestinya dia bersyukur bila saya ikhlas menyayangi anak2 ini seperti anak saya sendiri. Dan pabila saya bercakap tentang perasaan saya menyayangi anak2 saya ini, tiada istilah kata yang saya tidak menghormati Ibu kandungnya. Saya amat menghormati ibu kandung anak2 saya ini. Mummy saya juga seorang single mother dari saya berumur 5 tahun, saya memahami perasaan seorang single mother. Dan saya tahu betapa payahnya membesarkan anak2 sebagai single mother. Mummy saya menjaga kami 7 orang adik beradik, tanpa bantuan sesiapa. Susah payah and pahit getir mummy saya membesarkan kami dengan penuh kasih sayang & kesabaran. • Sambungan di gambar terakhir saya. Salam Ramadhan semua ❤️

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Menurut Mawar dia memang jujur dan ikhlas menyayangi anak-anak tirinya dan menjadi caranya untuk berkongsi gambar atau video dan meluahkan perasaan cinta dan sayangnya terhadap individut tersebut terutamanya anak-anak tirinya.

Malahan pelakon cantik ini sudah menganggap anak-anak tirinya seperti anak kandung sendiri.

“Jika Allah beri saya rezeki cahaya mata satu hari nanti, tiada perbezaan diantara anak kandung saya dan anak-anak tiri saya. Saya akan terapkan sifat kasih sayang yang sama rata dan adil, supaya mereka membesar dalam ketenangan dan penuh kebahagian.”

IKLAN

Mawar Rashid Amat Sayangkan Dua Anak Tirinya, Namun Tetap Hormat Ibu Kandung Mereka

Mawar memberitahu dia menggunakan laman Instagram sebagai satu galeri albumnya untuk menyimpan kenangan terindah bersama orang tersayang.

“Seperti mana saya post tentang suami saya, tentang ibu dan ibu mertua saya, keluarga saya dan keluarga Raf juga. Tiada niat yang lain selain itu. Kerana cara saya, saya akan menyimpan kenangan yang membahagiakan saya.”

Mawar Rashid Amat Sayangkan Dua Anak Tirinya, Namun Tetap Hormat Ibu Kandung Mereka

Sangat Hormat Ibu Kandung Anak-Anak Tirinya

IKLAN

Sebagai anak yang turut dibesarkan oleh seorang ibu tunggal, aktres berusia 23 tahun ini amat memahami perasaan mereka.

Mawar cukup memahami perasaan seorang ibu tunggal dan menghormati bekas isteri suaminya, Maria Suleiman.

“Saya tahu ibu kandung kepada anak-anak tiri saya ini seorang yang penyayang juga, seorang single mother yang cekal dan anak-anak ini lah dunia akhiratnya, sudah semestinya dia bersyukur bila saya ikhlas menyayangi anak-anak ini seperti anak saya sendiri.”

“Dan apabila saya bercakap tentang perasaan saya menyayangi anak-anak saya ini, tiada istilah kata yang saya tidak menghormati ibu kandungnya. Saya amat menghormati ibu kandung anak-anak saya ini.”

Mummy saya juga seorang single mother dari saya berumur 5 tahun, saya memahami perasaan seorang single mother. Dan saya tahu betapa payahnya membesarkan anak-anak sebagai single mother.

IKLAN

Mummy saya menjaga kami 7 orang adik-beradik, tanpa bantuan sesiapa. Susah payah and pahit getir mummy saya membesarkan kami dengan penuh kasih sayang dan kesabaran.

Adik ipar kepada Dato Fazley Yaakob ini turut melahirkan kesyukuran dan rasa bangga kerana suaminya Raf Yaakob telah menjalankan tanggungjawab sebagai ayah kepada anak-anaknya dengan hebat sekali.

“Dia sentiasa mahukan yang terbaik untuk anak-anaknya kerana dia menyayangi mereka dengan sepenuh jiwa dan raganya. Dan dia sentiasa meletakkan mereka lebih dari segala-galanya.

Mawar Rashid Amat Sayangkan Dua Anak Tirinya, Namun Tetap Hormat Ibu Kandung Mereka

Alhamdulillah. Semoga kami sekeluarga sentiasa berada dalam lindungan Allah SWT. InsyaAllah, Amin.”

Pasangan sama padan ini mendirikan rumah tangga pada 9 November tahun lalu.

Sumber: Instagram mawarashid & Sinar Harian

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI