Menjadi kegairahan sesetengah ibu bapa membawa anak kecil ke pawagam semata-mata untuk menonton filem tanpa menghiraukan keselesaan anak serta orang sekeliling.

Lebih menyedihkan, bayi masih tidak memahami keadaan sekeliling dan cerita yang dipaparkan tidak sesuai untuk kanak-kanak dibawah umur. Itulah luahan salah seorang penonton yang terganggu sepanjang filem tersebut ditayangkan.

Gadis ini mengulang ciap status Twitter yang meminta agar ibu bapa tidak membawa anak kecil ke panggung wayang.

Melalui ulang ciap itu, gadis ini berkata semasa menonton wayang, dia mendengar tangisan bayi yang kuat sehingga mengganggu tumpuan penonton yang lain.

“26 June, GSC Amanjaya Mall SP. Filem Mat Kilau showtime 4.30 p.m. Baby tu ada dalam baru lepas pantang kut. Menangis melalak budak tu dah mengganggu orang lain. Orang nak tengok movie bukan dengar anak hang qeyau. Tolong la ada common sense.

IKLAN

“Kalau tengok Awang tendang Mat Kilau, aku dah angkat tangan nak tepuk bahu si bapak tu suruh bawa anak dia keluar bagi diam kat luar. Pastu duk passing anak tu pi mai pi mai kat bini dia. Yang budak tu duk continue nangis. Eh stress la aku,” tulis gadis ini di Twitter.

Kalau tengok Awang tendang Mat Kilau, aku dah angkat tangan nak tepuk bahu si bapak tu suruh bawa anak dia keluar bagi diam kat luar. Pastu duk passing anak tu pi mai pi mai kat bini dia. Yang budak tu duk continue nangis. Eh stress la aku
— Sarah (@qallywhoisit) June 26, 2022

 

IKLAN

Dia juga berasa pelik bagaimana pasangan suami isteri itu boleh membawa bayi si kecil itu ke panggung wayang, apatah lagi dengan bunyi kesan khas yang kuat.

“Dengan sound effect macam tu sampai telinga kita pun berdesing, tak terkejut ke budak tu? Memang logik la dia nangis. Susah la jenis parents takdak common sense sampai mengganggu orang lain eh rimas.

“Ka nak tengok cerita Minions tapi tersilap beli tiket mat kilau aku taktau la kan. Tapi memang aku bengang la tadi. Tak kira lagi anak dia yg dah besar sikit tu duk berdiri pi mai pi mai atas seat tu eh la aku,” luah gadis itu dengan geram.

IKLAN

Sumber: Sarah, XavierNaxa

Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ayuh, belajar cara didik anak untuk menyimpan sejak mereka kecil. Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/ajar-anak-simpan-duit/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!