“Wah, bestnya cermin make-up macam ni. Siap berlampu-lampu lagi. Ni mesti mahal kalau beli.” Percaya tak dengan modal RM56 sahaja dah dapat cermin yang cantik sangat. Seolah-olah macam beli yang dah siap.

Bagi orang perempuan cermin ibarat satu keperluan yang penting. Tapi kalau dapat yang jenis macam ni lagilah suka. Nak tahu macam mana caranya, dikongsikan langkah demi langkah.

CARA DIY VANITY MIRROR GUNA BARANG KEDAI ECO RM2. JIMATNYA!

Cantik tak vanity mirror saya? Hari tu ada kotak lebih tak tahu nak buat apa, jadi kami pun terfikir idea untuk buat vanity mirror ini.

Mudah sangat. Bahan guna pun yang senang dapat saja. Jumlah modal yang diperlukan hanya sekitar RM50. Berbaloi buat sendiri tau. Berikut adalah bahan-bahannya.

BAHAN-BAHAN

IKLAN

Mentol – 8pcs (RM16)
Tempat letak mentol warna putih – 4 plastik ada 8pcs (RM8)

Cermin – 4pcs (RM8)

Plug – 1pcs (RM2)

IKLAN

Wallpaper – 3pcs (RM6)

Gam – 1pcs (RM2)

Frame kayu letak vanity mirror – 4pcs (RM8)

Bekas letak barang makeup – 2pcs (RM4)

IKLAN

Sesiku L untuk lekatkan dekat dinding – (RM2)

Jumlah keseluruhan : RM56 sahaja
Jom Join Group : Deko Apa Hari Ini?

Bagi yang nak jimat bajet, boleh cuba DIY sendiri ya. Sangat mudah dan berbaloi sangat dengan nilainya. Encik suami boleh realisasikan impian isteri ni ya. Buat sikit-sikit, nanti siaplah!

Kredit: Puan Siti Fathehah via Najwa Zulkifli

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)