Dalam musim pandemik seperti sekarang, sangat penting untuk ibu ayah mengambil berat tentang sistem imuniti anak-anak. Biarpun sekarang mereka masih belum dibenarkan ke sekolah dan menjalani PdPR di rumah, namun jangan ambil ringan soal kesihatan anak. Sangat penting untuk ibu ayah membantu anak-anak membina sistem imuniti yang kuat untuk memastikan mereka dapat melalui norma baharu.

Sistem imuniti boleh dibentuk dengan cara semula jadi. Didik anak-anak untuk mengamalkan pemakanan sihat serta bersenam. Tidak perlu keterlaluan asalkan ia dapat membantu mereka kekal sihat sudah memadai. Diet seimbang dapat membantu anak-anak mendapat nutrisi terbaik untuk membuatkan sistem imuniti mereka lebih ‘kebal’ dan tidak mudah jatuh sakit. Selain pemakanan, aktiviti kecergasan yang membantu mereka mengeluarkan peluh juga dapat mengelakkan badan menjadi tidak kuat dan selalu sakit.

Untuk mendapatkan lebih nutrien yang bagus untuk kesihatan anak, berikan mereka minum susu formula. Di dalam susu yang telah diformulasikan, banyak khasiat seperti vitamin, mineral, protein dan banyak lagi yang dapat menguatkan sistem imuniti anak. Di pasaran, terdapat banyak jenis susu formula dan salah satunya adalah susu kambing.

Apa Yang Perlu Ibu Ayah Tahu Sebelum Beli Susu Anak?

1. Kandungan Dalam Susu

Penting untuk ibu ayah meneliti kandungan bahan yang ada di dalam susu formula sebelum dibelikan untuk anak. Pada setiap pek atau tin susu akan diletakkan senarai bahan di dalam susu formula, jadi sebagai ibu ayah kitab oleh memilih apa yang terbaik untuk Si Manja. Pastikan kandungan nutrisi di dalam susu mencukupi untuk keperluan diet anak.

Musim Pandemik, Kuatkan Sistem Imuniti Anak. Ini Cara Terbaik!

2. Jenama Dan Kualiti Susu

IKLAN

Salah satu kriteria lain yang perlu difikirkan sebelum membeli susu formula untuk anak adalah jenama yang diyakini dan kualitinya. Jangan sibuk mencari susu formula dengan harga murah sehingga kita mengabaikan kandungan nutrisi dan kualiti yang ada di dalamnya. Cara terbaik untuk mengetahui apa khasiat yang diperlukan oleh tubuh anak, dapatkan saranan daripada pakar pediatrik atau pegawai dietetik.

3. Alahan Pada Susu

Sebelum membeli susu untuk anak, pastikan mereka tidak mempunyai sebarang alergi. Ada sesetengah anak mungkin mengalami alahan pada sesetengah jenis susu, jadi sangat penting untuk ibu ayah mengenalpasti alergi ini jika ada supaya ia tidak menganggu kesihatan Si Manja.

4. Rasa Yang Sedap

IKLAN

Sebelum membeli susu yang terbaik untuk anak, ibu ayah boleh mencuba sampel terlebih dahulu. Anak-anak mungkin sedikit cerewet ketika minum susu kerana bukan semua mempunyai rasa yang sedap. Pilihlah susu formula yang mempunyai rasa enak berlemak dan digemari anak-anak. Jangan paksa anak minum susu yang kita belikan, tetapi tanyakan jenama mana yang mereka gemari. Baharulah mereka akan merasa seronok untuk minum susu!

Musim Pandemik, Kuatkan Sistem Imuniti Anak. Ini Cara Terbaik!

Bagusnya Karihome Step 3!

Jenama susu kambing formula yang diyakini dan sangat baik untuk anak-anak adalah Karihome. Setelah sekian lama di pasaran, jenama ini merupakan susu kambing formula untuk kanak-kanak yang pertama di Malaysia! Sememangnya ia digemari dan menjadi pilihan banyak ibu ayah. Tambahan pula, Karihome merupakan susu kambing formula di Malaysia yang telah mendapat bukti klinikal bahawa ia menyokong tumbesaran kanak-kanak.

IKLAN

Susu Karihome Step 3 mengandungi 13 vitamin dan 12 mineral yang membantu tumbesaran sihat. Ia juga merupakan penggalak sistem imuniti dan boleh memberikan perlindungan semula jadi untuk anak anda. Susu Karihome Step 3 kaya dengan nukleotida yang merupakan komponen utama untuk menjaga sistem imuniti anak. Selain itu, ia juga mengandungi asid sialik dan vitamin E yang membantu untuk mengekalkan sistem kekebalan tubuh serta kemungkinan besar anak tidak mudah jatuh sakit.

Susu ini juga bagus kerana ia menggunakan proses pemanasan rendah untuk mengekalkan nutrisi semula jadi. Susu Karihome Step 3 juga digalakkan untuk anak-anak kerana ia bagus untuk proses pencernaan yang dapat memastikan tumbesaran secara sihat. Dengan mengamalkan susu Karihome Step 3 ini, proses penghadaman akan menjadi lebih mudah dan anak lebih mudah membuang air besar. Kandungan kalsium dan protein yang ada di dalam susu ini juga dapat menguatkan pertumbuhan tulang dan otot anak. Bagus kan?

Musim Pandemik, Kuatkan Sistem Imuniti Anak. Ini Cara Terbaik!
Comelnya dia! – Sumber foto: Pn Putri Nazlin Alamin, Pengguna Karihome

Produk Karihome juga boleh didapati di farmasi terpilih, pasar raya, pusat membeli-belah, butik barangan bayi, kedai ubat cina terpilih.

Musim Pandemik, Kuatkan Sistem Imuniti Anak. Ini Cara Terbaik!Berminat untuk mencuba Karihome, anda boleh dapatkan 1 pek sampel Rumusan Susu Kambing Karihome Langkah 3 sample right now at: https://bit.ly/3vPMnY5)

Untuk pembelian, layari https://bit.ly/2ROHvmG atau nak tahu lebih lanjut mengenai Susu Kambing Karihome layari https://bit.ly/3tbrdBC

#karihome #karihomemalaysia #susukambing
#susukambingygterbaik #no1susukambingdimalaysia
#terbaikuntukanak

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI