Selepas menerima suapan pertama, pada usianya kini enam bulan, anak pasangan pelakon, Fazura dan Fattah Amin, Nur Fatima Aisya kini mula mencuba aktiviti air pula.

Seronok melihat pengalaman pertama kali Fatima ketika masuk ke dalam air. Bukan hanya tidak menangis bahkan Fatima cukup berani dan berenang-renang serta berpusing-pusing ketika dibiarkan sendiri di dalam air. Sangat berani!

Menerusi Instagram rasmi keluarga yang diwujudkan oleh pasangan ini, kedua mereka memuat naik satu video pengalaman pertama kali Fatima yang sememangnya amat mencuit hati.

“Fatima’s first swim.

“Due to Covid and because we feel that she’s too young for all that chlorine, Fatima’s first swim would be in a hotel bathroom.

“Nonetheless, she’s happy baby @fattahaminz.

“Thank you uncle @imantang75 and aunty @zieazmy for the cute inflatable 🦄 and 🐬 💗,” tulis Fazura di kapsyen.

IKLAN

 

Video berdurasi tidak sampai dua minit itu memperlihatkan beberapa tiub kolam yang disediakan oleh rakan-rakan Fazura khusus untuk Fatima.

Fatima kemudiannya dimasukkan ke dalam tab mandi dengan pelampung di lehernya dan dibiarkan bermain-main dengan air terlebih dahulu.

 

IKLAN

Menariknya, biarpun pengalaman pertama kami, si comel kesayangan mommy dan daddy ini tidak langsung menangis.

Malah wargamaya menyifatkan Fatima sebagai bayi yang berani kerana bukan sahaja tidak menangis ketika pertama kali masuk dalam air bahkan siap berpusing-pusing ketika dibiarkan sendirian.

“Most welcome Fatima sayang! Pandai Fatima swim…first time dah tau pusing-pusing body tu. Such a natural swimmer. Geram sangat!!

IKLAN

“Such a very brave baby you are! Kalau baby lain mesti dah nangis mula mula masuk air. Fatima siap flip badan lagi. Budak bijak adorable ni!

“Fatima such a natural swimmer, selamba je dia twirling dalam air”

“Ya Allah!! kelakar nya Fatima mandi, suka dia berenang renang. Langsung tak takut air ye..terpusing pusing dia happy”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fattah Fazura (@fattzuralovelife)

Semoga Fatima terus membesar menjadi anak yang sihat dan cergas serta membahagiakan ibu dan ayahnya.

Artikel berkaitan: Pandainya Nak Suap Sendiri, Fatima Cukup Enam Bulan, Fazura Teruja Nak Suapkan Anak Makan

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)