Bila bercakap tentang pencuci mulut, pastinya ramai suri-suri yang tidak berminat kerana cara penyediaanya memerlukan masa yang lama. Dari mengadun hinggalah membakar. Kadang-kadang tak cukup masa kalau nak buat pencuci mulut.

Sebenarnya banyak resipi pencuci mulut yang simple tanpa menggunakan oven. Antaranya Puding Tiramisu ini, step by stepnya pun mudah. Selamat mencuba!


BACA: DUIT RAYA ANAK HILANG TANPA KESAN? INI CARA TERBAIK IBU AYAH KENA BUAT

Puding Tiramisu

❤❤❤❤❤❤❤

Bahan-bahanya​:

IKLAN

1 tin susu pekat
1 tin susu sejat@cair
5 tin air(guna bekas tin susu tadi untuk sukat air)
11 sudu Makan tepung kastad (bumbun tau)maksud bumbun tu macam penuh membukit.
Biskut marie (nak sedap cari yang perisa kopi) dan Milo secukupnya

Caranya-caranya:

Masukkan susu sejat, susu pekat , air dan tepung kastad ke dalam periuk kacau bagi sebati then baru bukak api sederhana. Kacau sampai pekat dan bekilat tutup api. Masukkan ke dalam loyang secara berlapis. Mula dengan kastad ,biskut pastu tabur milo. Pastu ulang lagi kastad..biskut..Milo sampai last biar tinggal kastad ja. Pastu blend kasar sedikit biskut dengan milo kendian tabur untuk yang paling atas. siap! Masukkan dalam peti ais ..dah sejuk boleh ngap

IKLAN

Kredit Resepi : Norliza Bahari via mahn

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

WEBINAR AKU TAK TAKUT BERANAK

IKLAN

Sertai Webinar keibubapaan terbesar dianjurkan tahun ini. Pastikan anda bersama kami untuk bersama-sama mendapat ilmu dan peluang memenangi pelbagai hadiah.

🔸 27 JUN 2021
🔸 8.00 PAGI – 10.00 MALAM
🔸 Secara virtual di platfotm ZOOM

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone 📱

Jom jadi peserta terawal!

✍🏻 Daftar sebagai peserta di:
https://bit.ly/3yT61Ex

Jom daftar sekarang untuk berpeluang menang hadiah cabutan bertuah!_