Pelakon popular, Jasmin Hamid tampil menyekolahkan ramai ibu-ibu hamil yang mengambil jalan singkat untuk melahirkan anak secara C-section dengan alasan takut suami lari jika melahirkan anak secara normal yang menyebabkan vagina akan longgar.

Menerusi posting beliau di instagram, Jasmin kurang bersetuju jika ibu tersebut boleh melahirkan anak secara normal tetapi mengambil jalan mudah untuk melakukan pembedahan.

JANGAN NAK SENTAP DULU SEBELUM BACA HABIS, PADA YANG BERSALIN KAEDAH TINGKAP….

SAYA KONGSI PENGALAMAN SENDIRI BILA SAYA DI PERSENDAKAN SEBAB BERSALIN MELALUI PINTU

FAHAMI BETUL-BETUL WAHAI PARA IBU YANG ENGGAN MELAHIRKAN ANAK MELALUI PINTU SEBAB TAKUT SAKIT DAN TAKUT KOYAK BAHAGIAN SULIT… NANTI KATANYA SUAMI DAH TAK MAHU LAGI BERSAMA SEBAB DAH KOYAK DAN LONGGAR.

Ramai Yang Sanggup Booking Date Awal Untuk Bersalin Secara C-Section

ITULAH YANG SAYA DENGAR SENDIRI DARI ORANG SEKELILING SAYA!
MEREKA SANGGUP BOOKING DATE AWAL UNTUK BERSALIN MELALUI TINGKAP..INI BANYAK TERJADI DI MASYARAKAT ZAMAN MODEN…

MELAINKAN KALAU KITA KENA GUNAKAN KAEDAH CEASAR KERANA ADA KOMPLIKASI DEMI MENYELAMATKAN NYAWA! .

Hanya Ibu Yang Melahirkan Normal Tahu Nikmatnya

Masyaallah… Hanya Ibu yang melahirkan melalui PINTU sahaja yang tau betapa nikmatnya bila anak dapat lepaskan kepala dah bahunya.. Hendaknya bila dapat tengok muka anak tu, hilang semua rasa sakit.. Ibu -ibu yang melahirkan secara PINTU sahaja yang akan lebih faham rasa sakitnya saat melahirkan.. Nyawa di hujung tanduk.. .

Cuba Lah Bersalin Secara Normal Kalau Tiada Komplikasi

Pada bakal ibu-ibu yang akan melahirkan, cubalah bersalin secara PINTU JIKA TIADA SEBARANG KOMPLIKASI untuk uols tau apa itu SAKIT BERSALIN.. Supaya kita lebih muhasabahdiri dan lebih fahami perasaan Ibu kita yang melahirkan.

Nak jaga berpantang pun senang jika di bandingkan dengan ibu yang melahirkan cara TINGKAP.

Pada Yang Belum Dikurniakan Cahaya Mata, Teruskan Berdoa

Pada uols yang belum di kurniakan cahayamata, teruskan berdoa dan usaha..Ada sebab kenapa Allah masih belum kurniakan cahayamata.. Sesungguhnya Allah tau apa yang terbaik untuk hambanya..

PADA UOLS YANG MELAHIRKAN MELALUI PINTU, BOLEH SHARE PENGALAMAN DENGAN WE OULS
MELALUI PINTU SAHAJA.
KOYAK TAK? ADA TAK SUAMI CARI LAIN SEBAB LONGGAR SELEPAS MELAHIRKAN KAEDAH PINTU???
Hebat Bukan?

View this post on Instagram

JANGAN NAK SENTAP DULU SEBELUM BACA HABIS, PADA YANG BERSALIN KAEDAH TINGKAP…. . . SAYA KONGSI PENGALAMAN SENDIRI BILA SAYA DI PERSENDAKAN SEBAB BERSALIN MELALUI PINTU ???? FAHAMI BETUL-BETUL WAHAI PARA IBU YANG ENGGAN MELAHIRKAN ANAK MELALUI PINTU SEBAB TAKUT SAKIT DAN TAKUT KOYAK BAHAGIAN SULIT… NANTI KATANYA SUAMI DAH TAK MAHU LAGI BERSAMA SEBAB DAH KOYAK DAN LONGGAR..??? ITULAH YANG SAYA DENGAR SENDIRI DARI ORANG SEKELILING SAYA! MEREKA SANGGUP BOOKING DATE AWAL UNTUK BERSALIN MELALUI TINGKAP..INI BANYAK TERJADI DI MASYARAKAT ZAMAN MODEN… MELAINKAN KALAU KITA KENA GUNAKAN KAEDAH CEASAR KERANA ADA KOMPLIKASI DEMI MENYELAMATKAN NYAWA! . . Masyaallah… Hanya Ibu yang melahirkan melalui PINTU sahaja yang tau betapa nikmatnya bila anak dapat lepaskan kepala dah bahunya.. Hendaknya bila dapat tengok muka anak tu, hilang semua rasa sakit.. Ibu -ibu yang melahirkan secara PINTU sahaja yang akan lebih faham rasa sakitnya saat melahirkan.. Nyawa di hujung tanduk.. . . Pada bakal ibu-ibu yang akan melahirkan, cubalah bersalin secara PINTU JIKA TIADA SEBARANG KOMPLIKASI untuk uols tau apa itu SAKIT BERSALIN.. Supaya kita lebih muhasabahdiri dan lebih fahami perasaan Ibu kita yang melahirkan. Nak jaga berpantang pun senang jika di bandingkan dengan ibu yang melahirkan cara TINGKAP.. . Pada uols yang belum di kurniakan cahayamata, teruskan berdoa dan usaha..Ada sebab kenapa Allah masih belum kurniakan cahayamata.. Sesungguhnya Allah tau apa yang terbaik untuk hambanya.. . PADA UOLS YANG MELAHIRKAN MELALUI PINTU, BOLEH SHARE PENGALAMAN DENGAN WE OULS ? MELALUI PINTU SAHAJA… ? KOYAK TAK? ADA TAK SUAMI CARI LAIN SEBAB LONGGAR SELEPAS MELAHIRKAN KAEDAH PINTU??? .? Hebat Bukan? #givebirth #birth #melahirkan #anak #kuasaallah #anugerahallah #syukurselalu #children #hebatbukan

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

p/s: Tiada yang mudah semasa proses melahirkan, ibu-ibu hamil dinasihati untuk mendapatkan nasihat daripada Pakar O&G terlebih dahulu sebelum membuat sebarang keputusan kerana ia akan melibatkan nyawa ibu dan bayi dalam kandungan.

Sumber: Jasmin Hamid

 

Tinggalkan Komen