Pelakon cantik, Tasha Shilla yang selamat melahirkan bayi sulungnya pada 25 April lalu kini telah pun selesai berpantang selama 44 hari.

Selepas berpantang, nyata Tasha semakin cantik malah aura keibuaannya cukup jelas kelihatan. Berkongsi beberapa keping gambarnya bersama anak sulungnya, Raees Zander, Tasha terlihat semakin berseri-seri dan bahagia.

Terbaru menerusi Instagramnya, Tasha memberitahu telah pun melakukan penutup pantang yang seharusnya dilakukan sebaik sahaja tempoh berpantang selesai.

Begitu terharu dalam melalui detik hebat itu, Tasha turut meluahkan rasa terima kasihnya pada suami tercinta dan juga confinement lady yang begitu banyak membantunya mengembalikan semula kesihatan tubuhnya selepas bersalin.

“Syukur Alhamdulillah segala pujian dan syukur dipanjatkan ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah dan Rahmat-Nya, Tasha dapat menghabiskan proses pantang bersalin.

“Memang telah menjadi lumrah, selepas bersalin, ibu-ibu baru haruslah melakukan proses pantang bersalin, sama ada dari sudut makanan, pergerakan mahupun penjagaan fizikal badan.

“Terutama sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada suami saya, keluarga tercinta dan sahabat-sahabat yang tak putus mendoakan untuk kesihatan saya selepas bersalin dan ucapan selamat berpantang,” kongsi Tasha.

IKLAN

Berkongsi dua keping gambarnya sebaik habis pantang, Tasha turut merakamkan perhargaan buat CL Kak Mel yang menjaganya selama ini.

Sedih berpisah dengan CL

Malah kata Tasha lagi, Kak Mel menjaga Tasha dan anaknya, Raees dengan penuh kasih sayang. Tidak hairanlah Tasha merasa begitu sedih sebaik mahu berpisah.

“Seterusnya kepada CL Kak Mel khusus dari @anggun.confinementcare terima kasih Kak Mel yang menjalani tugas dengan penuh semangat, sentiasa menjaga rutin harian dalam penuh disiplin dari lepas subuh hingga 8pm malam.

“Kak Mel seorang teramat ikhlas dan tekun dari mula hingga ke akhir penutup pantang. Masakan Kak Mel sangat sedap.

IKLAN

“Rasa sedih & kehilangan bila Kak Mel sudah pulang sebab Kak Mel sangat prihatin menjaga Raees dengan penuh kasih sayang.

“Proses rawatan yang Kak Mel lakukan juga dapat rasa urut yang berpengalaman, kebersihan yang rapi sewaktu rawatan dan juga time management yang sangat baik,” kata Tasha terharu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TASHA SHILLA (@tashashilla)

Terdahulu, Tasha dan suaminya, Muhammad Atiq Idris mendirikan rumah tangga pada 28 Februari 2020 dan pada 25 April lalu, si comel Raees Zander menjadi pelengkap bahagia pasangan ini.

Menarik: Comelnya Dia, Nama Pun Indah, Selepas Seminggu Bersalin, Tasha Shilla Kongsi Nama Indah Anak

IKLAN

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu?

Just daftar je kat SINI. FREE je tau Webinar ni!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @tashashilla