Pasti ramai yang teruja untuk pulang ke kampung setelah hampir setahun tidak dapat merentas negeri. Tapi bagi yang ada anak kecil, jangan lupa sediakan makanan untuk mereka supaya tak lapar dan meraggam.

Kalau nak resipi mudah boleh ikuti perkongsian ibu ini. Selamat mencuba!

Hai. Kawan-kawan Anas dah merentas balik kampung ke tu? 😍😍. Ni mama Anas masak bekal untuk perjalanan rentas negeri 🤭. Sesuai untuk makan dalam kereta dalam perjalanan balik kampung. Lengkap carbo, protein, sayur. Senang. Tak kotor, tak comot dan tak tumpah. Sedap pun sedap 🥰🥰. 

IKLAN

Resepi:

Telur
Pak choy (sayur apa pun takpa)
Nasi
Serbuk daging
Serbuk cheese

Cara penyediaan:

IKLAN

Campur semua skali. Goreng atas kuali 😁

IKLAN

Selamat pulang ke kampung halaman. Hati–hati memandu ❤️

Kredit: Nur Atikah Ismail

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)


Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Jom daftar sekarang, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/