Biarpun kita masih memerangi wabak COVID-19, tetapi tiada salahnya untuk kita merancang percutian paling bermakna untuk keluarga. Amalkan SOP yang ketat dan ikut saranan kerajaan, sudah tentu percutian kita lebih lancar dan selamat. Masih tidak dibenarkan merentas negeri, tetapi kita boleh mula menyusun rancangan untuk bercuti bersama pasangan dan anak-anak.

Tak perlu rungsing-rungsing nak bawa anak berjalan jauh, banyak sebenarnya tempat menarik yang boleh anda bawa anak-anak untuk berseronok. Lebih menarik, anda boleh bawa anak-anak bercuti tanpa perlu memikirkan modal besar kerana ada ‘rahsia’ untuk bercuti sambil berjimat!

BERCUTI DENGAN PROMOSI!

Ini paling menarik! Untuk penjimatan yang berbaloi-baloi, carilah baucar percutian dengan harga promosi.  Sepanjang cuti sekolah ini, anda boleh bawa anak-anak bergembira di taman tema terkemuka di Malaysia. Nak dapatkan baucar tu di mana? Tak susah pun. Carilah Klook!

*Jaminan harga terbaik (lebih murah dari anda beli dari kaunter)

*Tak perlu beratur panjang

*Banyak promosi kombo

Lebih menarik, bermula 22-27 Mac 2021 ini, Klook akan mengadakan kempen School’s Out, Jom Cuti!. Klook menawarkan sehingga 50% potongan harga untuk baucar percutian terpilih! Jika anda menggunakan kod promosi FAMILIKLOOK15, anda layak untuk mendapat potongan RM15.00 lagi untuk setiap baucar aktiviti bermula RM80.00 minima.

Bukan sekadar bercuti di taman tema, anda juga boleh menikmati potongan harga untuk pakej penginapan serta makanan dan minuman. Nak tahu antara destinasi menarik yang ditawarkan untuk promosi ini?

Nikmati tawaran istimewa sehingga potongan 50% bermula 12.00 tengah hari dari 22-26 Mac 2021 ini!

Ini Aktiviti Menarik Yang Boleh Anda Lakukan Seisi Keluarga;  

  1. AQUARIA KLCC, KL

Menariknya di sini, anda berpeluang untuk membawa anak-anak mengenali sehingga 20,000 hidupan dengan 250 spesies berbeza. Anak-anak juga akan mendapat pendedahan tentang kepentingan pemuliharaan hidupan laut.

Tambah seronok apabila anak-anak dapat merasai sendiri pengalaman dikelilingi hidupan laut da jerung apabila melalui terowong bawah air sepanjang 90 meter. Anak-anak mesti teruja!

Waktu Operasi:

Dibuka setiap hari bermula 10.00 pagi – 8.00 malam (Kemasukan Akhir: 7.00 petang)

Hanya klik SINI untuk dapatkan tiket anda!

  1. ZOO NEGARA, KL

Sekiranya anak-anak anda sukakan haiwan, bawalah mereka ke sini. Zoo Negara telah dibuka secara rasmi sejak 1963 dan merupakan antara zoo yang dikenali di seluruh dunia.

Di sini, terdapat 5137 spesimen haiwan dari 476 spesis dari kategori mamalia, burung, reptilia, amfibia dan ikan. Yang menariknya, zoo ini mengamalkan konsep terbuka yang membuatkan pengunjung merasa lebih ‘dekat’ dengan semua haiwan yang dipamerkan.

IKLAN

Waktu Operasi:

Dibuka setiap hari bermula 9.00 pagi – 5.00 petang

Pertunjukan haiwan setiap hari pada jam 11.00 pagi dan 3.00 petang. Kecuali Jumaat pertunjukan pada jam 11.00 pagi dan 3.30 petang.

Anak-anak teruja nak tengok pelbagai jenis haiwan? Beli tiket anda sekarang di SINI

  1. SUNWAY LAGOON, SELANGOR

Antara tempat wajib pergi! Banyak aktiviti menarik boleh kita lakukan bersama keluarga di sini. Baik untuk anak-anak dan ibu ayah, kita sekeluarga dapat menerokai keseronokan di sini.

Nikmati masa menyeronokkan di taman tema air Nickelodeon Lost Lagoon atau uji keberanian sendiri di Scream Park dan Extreme Park. Boleh juga tengok sehingga 150 spesis haiwan di Wildlife Park.

Waktu Operasi:

Dibuka setiap hari bermula jam 10.00 pagi – 6.00 petang.

Tak sabar nak enjoy dengan keluarga kan? Dapatkan tiket anda segera di SINI 

  1. KIDZANIA KL

Anak-anak pasti suka! Di Kidzania KL, anak-anak boleh bermain sambil belajar. Mereka berpeluang untuk merasai sendiri pengalaman bekerja, memantapkan kemahiran serta meningkatkan keyakinan diri dan menjadi lebih berkeyakinan.

IKLAN

Terdapat lebih daripada 90 pekerjaan yang ditawarkan di sini. Anak-anak bebas memilih untuk menjadi chef, doktor, wartawan, ahli bomba, juruterbang, mekanik, model, pelukis dan banyak lagi. Lebih menyeronokkkan, anak-anak turut akan diberikan gaji menggunakan matawang Kidzania yang dipanggil ‘kidZos’ yang boleh disimpan dalam akaun simpanan atau dibelanjakan.

Waktu Operasi:

Setiap Ahad-Jumaat bermula dari 10.00 pagi – 5.00 petang. Untuk Sabtu, cuti umum atau cuti sekolah pula dibuka bermula 10.00 pagi – 7.00 petang. Dibuka setiap hari kecuali Isnin (melainkan cuti umum dan cuti sekolah)

Biarkan anak-anak bermain dengan imaginasi mereka. Boleh klik SINI untuk dapatkan tiket!

  1. LEGOLAND, JOHOR

Salah satu destinasi mesti pergi! Anda sekeluarga boleh berseronok di Legoland Park. Dengan 8 kawasan bertema dengan 40 pertunjukan dan tarikan istimewa pasti membuatkan anak-anak seronok ketika bercuti di sini.

Selain itu, anak-anak juga boleh bermain sehingga 20 luncur dan permainan air di LEGOLAND Water Park. Boleh main di Build-A-Raft, LEGO Wave Pool, DUPLO Splash Safari dan banyak lagi. Rasai sendiri pengalaman melihat keindahan hidupan laut di SEA LIFE Aquarium. Memang syok!

Waktu Operasi:

Bermula dari 10.00 pagi – 5.00 petang kecuali untuk SEAL LIFE AQUARIUM bermula dari 10.00 pagi – 6.00 petang setiap hari.

Mudah saja untuk anda mendapatkan tawaran istimewa dari Klook ini, gunakan kod promosi FAMILIKLOOK15 baucar boleh digunakan sehingga 31 Disember 2021. Boleh digunakan untuk semua aktiviti di seluruh Malaysia.

Seronoknya! Segera dapatkan tiket anda di SINI

IKLAN
Aktiviti Tarikh Pelancaran Promosi
TOP Komtar 22 Mac 2021

12 tengah hari

Potongan harga sebanyak 50% untuk tiket dewasa, terhad kepada 100 daftar keluar
Habitat Penang 23 Mac 2021

12 tengah hari

Potongan harga sebanyak 50% untuk tiket dewasa, terhad kepada 100 daftar keluar
Aquaria KLCC 24 Mac 2021

12 tengah hari

Potongan harga sebanyak 50% setiap hari (kecuali Sabtu dan Ahad) untuk tiket masuk, terhad kepada 100 daftar keluar
Legoland 25 Mac 2021

12 tengah hari

Potongan harga sebanyak 40% untuk tiket masuk dewasa dan kanak-kanak, tiada had daftar keluar!
Adventure Waterpark Desaru Coast 26 Mac 2021

12 tengah hari

Potongan harga sebanyak 50% untuk tiket masuk dewasa dan kanak-kanak, tiada had daftar keluar!
KL Activities  27 Mac 2021

12 tengah hari

Potongan harga sebanyak 50% untuk Breakout, Escape Room, Hauntu, Farm in the City

Buy 1 Free 1  Junandus

Lebih menarik, anda berpeluang untuk menikmati makanan istimewa di hotel terkemuka dengan potongan harga berbaloi!

Grand Hyatt Kuala Lumpur
– Potongan 49% untuk sarapan pagi setiap hari (kecuali Sabtu & Ahad) di THIRTY8 untuk seorang.

Salad Artier
– Beli satu, percuma satu mangkuk Kari Hijau Ayam.

Memang satu tawaran yang tak patut dilepaskan! Dapatkan baucar anda di Klook dan gunakan kod promosi FAMILIKLOOK15 dan ia boleh digunakan sehingga 31 Disember 2021.

Terma & Syarat Yang Lain;

*Kod promosi FAMILIKLOOK15 ini hanya sah untuk pengguna baru Klook dan boleh digunakan sekali sahaja. Kod promosi ini melayakkan pengguna untuk mendapat potongan harga RM15.00 untuk pembelian pertama mereka dengan had minima perbelanjaan sebanyak RM80.00 dalam satu tempahan.

* Untuk menikmati promosi ini, kod promosi perlu digunakan ketika daftar keluar di halaman pembayaran.

*Kod promosi hanya SAH untuk warganegara Malaysia sahaja.

*Kod promosi ini tidak sah untuk promosi, baucar atau tawaran diskaun yang lain.

*Klook mempunyai hak untuk menolak, membatalkan atau mengubah terma dan syarat promosi ini pada bila-bila masa tanpa notis awal.

Untuk maklumat lanjut atau promosi lain yang menarik, sila layari KLOOK