Sudah menjadi lumrah buat setiap wanita pasti mahu sentiasa tampil cantik dan menarik. Ibu selepas bersalin khususnya mahu kembali langsing dan segar selepas tempoh berpantang. Selain jaga pemakanan, salah satu cara untuk sentiasa kekal berseri-seri adalah dengan melakukan rawatan kecantikan.

Bercerita tentang kecantikan, Suraya Mother Care & Beauty adalah pilihan yang tepat. Bukan hanya terhad kepada wanita selepas bersalin tetapi juga para ibu yang menginginkan belaian selepas keletihan dengan bebanan kerja dan kesibukan menguruskan keluarga.

Rawatan ‘Best’, Snek Pantang Sedap! Suraya Mother Care & Beauty Tawarkan Servis Terbaik
Terapis akan ambil butiran ibu berpantang bagi memudahkan proses rawatan penjagaan

Susah Cari Makanan Berpantang Jadi Inspirasi Buka Bisnes
Pengasas pusat kecantikan ini adalah Puan Siti Suraya binti Kamal Admi yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang spa. Menurut Puan Suraya, kesukaran untuk mencari orang yang boleh menjaganya dalam tempoh berpantang anak pertama memberi idea kepada dirinya untuk memulakan perniagaan ini.

Rawatan ‘Best’, Snek Pantang Sedap! Suraya Mother Care & Beauty Tawarkan Servis Terbaik
Ibu pantang akan diurut bagi memberi kelegaan kepadanya selepas bersalin

“Waktu itu bukan saja susah nak cari orang yang boleh menjaga dan menyediakan makanan saya sepanjang berpantang. Kebanyakan servis pada ketika itu hanya menyediakan pakej urutan dan rawatan pantang sahaja. Memang payah nak cari orang yang boleh sediakan makanan pantang yang sihat dan sedap. Ketika itulah saya terfikir nak mulakan bisnes ini.”

Rawatan ‘Best’, Snek Pantang Sedap! Suraya Mother Care & Beauty Tawarkan Servis Terbaik
Untuk kekal segar, ibu berpantang juga akan menjalani rawatan sauna

Bukan sekadar rawatan dan penjagaan ibu berpantang sahaja bahkan Suraya Mother Care & Beauty juga menawarkan pakej lengkap yang sangat memudahkan ibu-ibu selepas bersalin. Berbekalkan ilmu spa yang dia ada, Puan Suraya bergabung dengan ibunya yang merupakan seorang bidan dengan pengalaman lebih 30 tahun untuk memulakan perniagaannya.

Manakala, Co-founder Suraya Mothercare ialah Puan Siti Suhana Binti Kamal Admi yang bertanggungjawab dalam pengurusan hal ehwal pemasaran syarikat.

Rawatan ‘Best’, Snek Pantang Sedap! Suraya Mother Care & Beauty Tawarkan Servis Terbaik
Puan Siti Suhana (kiri) dan Puan Siti Suraya yang merupakan ‘orang kuat’ Suraya Mother Care & Beauty

Rawatan Suraya Mother Care & Beauty
Dengan niat untuk membantu para wanita kekal cantik dan sentiasa ‘terjaga’, Puan Suraya menawarkan pelbagai pakej yang boleh dipilih oleh pelanggannya. Bukan sahaja pakej berpantang, Suraya Mother Care & Beauty juga menyediakan pakej penutup pantang dan rawatan spa. Bakal pengantin juga boleh mendapatkan pelbagai rawatan kecantikan atau berurut.

IKLAN
Rawatan ‘Best’, Snek Pantang Sedap! Suraya Mother Care & Beauty Tawarkan Servis Terbaik
Barisan terapis atau Confinement Lady yang bertanggung jawab menjaga ibu selepas berpantang

“Pejabat urusan kami ada tiga cawangan setakat ini. Satu di Muar, Pasir Gudang dan ada sebuah lagi di Seri Kembangan. Bercerita tentang terapis dan CL profesional yang ada di Suraya Mother Care & Beauty, setakat ini syukur kami ada seramai 50 orang dan semuanya memang berpengalaman.

Saya akan pastikan setiap seorang yang bertanggung jawab untuk melakukan rawatan kecantikan serta penjagaan ibu dalam pantang mempunyai minat yang mendalam dalam bidang ini. Barulah pelanggan akan berpuas hati.”

Snek Berpantang, Memang Sedap!
Berkongsi tentang produk keluaran Suraya Mother Care & Beauty, mereka bukan sekadar menawarkan rawatan kecantikan atau penjagaan pantang semata-mata tetapi ada turut mengeluarkan snek berpantang iaitu Vegilicious.

Ia merupakan snek berpantang paling popular di platform Shopee yang menduduki ranking paling tinggi. Hebatnya snek Vegilicious ini sudah terjual lebih 50,000 unit! Antara snek berpantang yang ada adalah seperti peria, petola, lobak putih, serunding ikan bilis dan banyak lagi.

IKLAN

Memang sedap dan menjadi pilihan ramai ibu berpantang kerana semua snek rangup dan sesuai dimakan bersama nasi panas!

Rawatan ‘Best’, Snek Pantang Sedap! Suraya Mother Care & Beauty Tawarkan Servis Terbaik
Snek pantang yang super sedap keluaran Suraya Mother Care & Beauty!

Produk berpantang lain juga ada di Suraya Mother Care seperti bengkung, krim perut, pilis dan milk booster bearaskan bahan semula jadi.

Jadi Pilihan Ramai Ibu Berpantang
Selama menguruskan perniagaan ini, Puan Suraya sangat bersyukur kerana mendapat maklum balas yang baik dari pelanggannya. Kebanyakan mereka mengatakan harga pakej sangat berpatutan dengan servis yang berkualiti.

IKLAN

Selain itu, semua terapis di sini adalah Melayu tempatan dan mempunyai sijil kelayakan profesional. Mengetengahkan terapis Melayu bagi menjamin kualiti servis penjagaan pantang secara tradisional. Setiap terapis Melayu ini akan menjalani kursus bagi meningkatkan pengetahuan tentang rawatan penjagaan berpantang secara menyeluruh.

“Sepanjang saya buka Suraya Mother Care & beauty ni, memang terharu bila pelanggan kata pakej kami murah. Servis terbaik dengan banyak pilihan pakej mengikut bajet pelanggan. Saya harapkan dengan harga pakej ini dapat menggalakkan lebih ramai ibu yang memandang serius soal penjagaan diri. Tujuan saya nak semua wanita mampu kekal cantik dan sihat tanpa perlu berbelanja lebih.”

Antara selebriti yang pernah mendapatkan perkhidmatan di Suraya Mother Care & Beauty termasuklah pengacara Nasi Lemak Kopi O, Anim Ezati dan Pakar Obstetrik & Ginekologi, Dr. Eliza Mohd Noor.

Mahu Bantu Ibu Tunggal
Salah satu niat Puan Suraya membuka perniagaan ini adalah untuk memberi peluang kepada ibu-ibu tunggal yang ingin menjana pendapatan. Latihan akan diberikan kepada mereka. Tambah Puan Suraya, mereka turut menawarkan setiap terapis untuk menyambung pelajaran dalam peringkat kemahiran Malaysia sehingga tahap tiga.

“Sekarang kami ada lebih kurang 50 orang confinement lady yang diberikan latihan secukupnya di bawah naungan syarikat Suraya Mothercare Group Sdn. Bhd. Semoga di masa hadapan, akan lebih ramai terapis di bawah syarikat kami. Harapan saya, agar perniagaan lebih maju dan saya dapat membantu lebih ramai ibu tunggal yang mempunyai keinginan untuk mengubah hidup mereka.”

Bagi anda yang mahu tahu lebih lanjut tentang Suraya Mother Care & beauty boleh layari https://surayamothercare.com/ atau ke laman FB @SurayaMothercare atau ke Instagram @surayamothercare

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI