Biasa makan sandwich sardin. Kali ni cuba pula buat resipi roti sardin gulung goreng tepung. Inti sardin tak kisah nak buat macam mana pun, ikut citarasa masing-masing.

Sama ada nak pedas atau tak terpulang pada anda. Tapi istimewa roti ni setiap kali anda gigit, keranggupannya memang terasa.

ROTI SARDIN GULUNG GORENG TEPUNG

Bahan-bahan:

1 cawan tepung gandum
1/4 cawan tepung bestari (spicy).. boleh kurangkan kalau tak nak pedas
2 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar tepung beras
1 sudu besar marjerin
Air secukupnya
Hirisan daun bawang

IKLAN

Cara membuatnya:

– Campur semua bahan.. kacau sebati (adunan jangan pekat dan cair sangat ye)

– Masukkan hirisan daun bawang.. kacau

IKLAN

– Bila minyak untuk menggoreng dah betul-betul panas.. Tuangkan dalam 2 sudu besar ke dalam adunan tepung tadi. Kacau sebati

– Bolehlah menggoreng

p/s : Masukkan minyak untuk nak bagi ranggup

IKLAN

– Jangan kerap dibalikkan, kalau tak nanti roti akan serap minyak

SELAMAT MENCUBA

Kredit resepi : Noraslinda Md Radzhi via group Mahn

**Teringin nak shopping keperluan dapur, klik di sini untuk dapatkan harga istimewa

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)