Seorang wanita yang sudah bertukar status dari wanita berkahwin kemudian disahkan mengandung dan melahirkan anak (menjadi ibu), ia bukan satu proses yang mudah. Banyak perkara yang perlu kita belajar dan perlu cepat ‘tangkap’.

Bukan sahaja semakin mematangkan, tetapi seorang isteri dan ibu dilatih untuk menjadi seorang yang multi tasking tanpa sedar semasa menguruskan rumah tangga. Semua benda dibuat cepat, sehinggakan untuk mengutamakan keperluan diri sendiri pun terabai. Makan sampai tercekik, mandi pun tak sempat basah punyalah mengejar masa.

Artikel Menarik: [Suami Isteri Sama-Sama Angau, Macam Zaman Bercinta. Amalkan Doa Ini]

Di dalam perkongsiannya menerusi laman Instagram, Shakilla Khoriri menyeru untuk para suami sama-sama membantu isteri menguruskan hal rumah tangga. Juga menyatakan penghargaannya kepada suami yang telah berbuat begitu.

View this post on Instagram

#💋• . Strees tak kalau kau sebagai EMAK kena settlekan dari A sampai Z dalam rumah tangga. YES ! memang kerja dan tanggungjawab kau sebagai ISTERI & EMAK tapi kau bukan robot. . . SUAMI …….mohon TERbaca caption ni. Sayangi lah ISTERI. Bantu. Kalau kau tak ada rasa sayang KESIAN lah. . . Kerja kau tak sepenat KERJA isteri besarkan anak dan settlekan rumah walaupun kau rasa rumah tu tak nampak bersiap sangat tapi percayalah kerja isteri kau tak ada REST. Tengok phone pun tak SEPUAS sebelum ada anak. . Suami, kau jangan seronok sangat main game sampai kau bosan. Jangan seronok sangat tengok TV sampai berpinar mata. BANTU……kau bukan kawin dengan MAID. Anak tu bukan anak jiran sebelah rumah. . . . TEPUK besar untuk suami yang sama2 bantu ringan beban kau. Buat kau rasa seorang ISTERI dan IBU yang dihargai. Tag suami awak sikit. Lepas tu cium dahi satu kali 😘👌🏻 . . I love you my boy @fiziali_ ❤️

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Strees tak kalau kau sebagai EMAK kena settlekan dari A sampai Z dalam rumah tangga. YES! Memang kerja dan tanggungjawab kau sebagai ISTERI & EMAK tapi kau bukan robot.
.
.
SUAMI …….mohon TERbaca caption ni.
Sayangi lah ISTERI.
Bantu.
Kalau kau tak ada rasa sayang KESIAN lah.
.
.
Kerja kau tak sepenat KERJA isteri besarkan anak dan settlekan rumah walaupun kau rasa rumah tu tak nampak bersiap sangat tapi percayalah kerja isteri kau tak ada REST. Tengok phone pun tak SEPUAS sebelum ada anak.

Suami, kau jangan seronok sangat main game sampai kau bosan.
Jangan seronok sangat tengok TV sampai berpinar mata.
BANTU……kau bukan kawin dengan MAID.
Anak tu bukan anak jiran sebelah rumah.

Artikel Menarik: [Baik Buruk Suami, Semua Dalam Poket Isteri. Jangan Mimpi Boleh ‘Sorok’]

TEPUK besar untuk suami yang sama2 bantu ringan beban kau. Buat kau rasa seorang ISTERI dan IBU yang dihargai.
Tag suami awak sikit. Lepas tu cium dahi satu kali 😘👌🏻
.
.
I love you my boy @fiziali_ ❤️

Salute to all moms! Bukan mudah menggalas tanggung jawab menjadi seorang ibu. Ibu akan melakukan segalanya demi keluarga (secara percuma!). Tidak perlu banyak, cukuplah insan-insan yang disayanginya memahami dan menghargai dia.

Itu sahaja sudah memadai untuk menjadi penawar kepada segala penat lelah seorang ibu. Tapi, kalau suami dapat bantu memang kira bonus!