Untitled design (6)

Wahai ibu rupanya bila anak tak dengar kata sebab salah doa dan ikuti nasihat Dato’ Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood sebagai panduan dalam mendidik anak.

Mendidik anak-anak dalam dunia teknologi ini semestinya menjadi semakin mencabar. Banyak perkara yang seharusnya anak belum di dedahkan tetapi telah di dedahkan. Anak-anak jadi lebih ke depan tanpa mampu kita sebagai ibu bapa mengawalnya.

Namun sebagai ibu kita perlu ingat, anak-anak adalah amanah Tuhan kepada kita untuk dijaga dan diasuh dengan baik. Bagaimana sukar sekalipun atau besar cabarannya namun kita harus pikul tanggungjawab ini dengan baik. Perlu prihatin dan sedari setiap sudut agar kita tidak menyesal di kemudian hari.

Artikel lain: Sebenarnya Anak Lelaki Lebih Perlu Sokongan Emosi Dari Ibu Ayah, Berbanding Anak Perempuan

Justeru,  Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood ada menyentuh mengenai kesilapan setengah ibu-ibu dalam berdoa.

“Sebenarnya Ustazah tak nak sentuh mengenai kesilapan ibu-ibu kerana jasa ibu-ibu ini besar pengorbanannya. Namun semoga kesilapan ini kita diberi peluang oleh Allah SWT untuk terus perbaiki diri dalam mendidik anak-anak”.

IKLAN
Rupanya Anak Tak Dengar Kata Sebab Salah Doa. Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood Kongsi Cara Betul
Doa ibu kepada anaknya tiada hijab dan sempadan

Kurang berdoa

Ustazah Siti Noor Bahyah memberitahu bahawa, “adakah kita sebagai ibu ini berdoa sepenuh hati dan kasih sayang. Ini kerana kasih sayang seorang ibu tiada sempadan dan tiada noktah.

“Dalam hal ini, adakah kita berdoa kepada Allah dengan sepenuh jiwa kita dan membayangkan muka anak kala berdoa”,jelasnya ketika ditemui di sebuah majlis ilmu di Shah Alam,Selangor.

IKLAN

Rupanya Anak Tak Dengar Kata Sebab Salah Doa. Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood Kongsi Cara Betul

Beliau turut berkongsi pengalaman cara terbaik mendoakan untuk anak-anaknya, “Ya Allah jadikan anak ku Wan Muhammd Saifullah, seorang anak yang mudah mendengar, anak yang baik, anak daripada kecil tidak meninggalkan solat”.

Artikel lain: Ustaz Syamsul Debat Kongsi 3 Amalan Lembutkan Hati Anak Degil

IKLAN

“Apabila menyebut nama anak secara khusus kita boleh bayangkan muka anak dan fokus untuk anak itu sahaja.

Rupanya Anak Tak Dengar Kata Sebab Salah Doa. Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood Kongsi Cara Betul

“Begitu juga dengan anak seterusnya. Seperti mana kita sedia ketahui bahawasanya doa ibu ini ajaib. Perkataan ibu adalah merupakan doa. Doa ibu tiada hijabnya di sisi Allah.”

Moga cara doa yang khusus ini kepada anak, menjadi panduan buat kita semua untuk memperolehi anak yang mendengar kata, soleh soleheh dan anak-anak cemerlang dunia akhirat.

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI