Bukan mudah untuk meninggalkan anak kecil dan keluarga di kampung demi mencari rezeki. Namun itulah pengorbanan yang dilakukan oleh pengasuh Lara Alana yang mesra dipanggil Auntie Joy.

Baca: Sayang Anak Jagalah Kesihatan Kulitnya. Ini Yang Ibu Bapa Patut Buat

Sedar tak sedar rupanya dah masuk tahun ke-7 perkhidmatan Joy bersama keluarga Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari.

Lara pernah berkongsi cerita pada tahun lepas bahawa Auntie Joy telah bersama keluarga mereka sejak usianya 27 tahun lagi. Dan sekarang Auntie Joy berusia 34 tahun. Dan ini bermakna Joy telah memeluk agama Islam sebelum berkhidmat dengan keluarga Schawal lagi.

Insan ini sangat istimewa kerana dia sentiasa di samping Lara sejak Lara kecil lagi. Terlalu banyak pengorbanan Joy termasuklah menjadi pembantu peribadi keluarga, penjaga Lara dan juga ‘Kakak’ buat Lara Alana.

IKLAN

Lara juga sempat menitipkan ucapan terima kasih buat Auntie Joy kerana berkorban segalanya untuk menjaga keluarga Lara di Malaysia.

“Tahun ke-7 Auntie Joy menyambut Aidiladha bersama keluarga kami dan tahun ke-9 sebagai umat Islam.

IKLAN

“Alhamdulillah, Kami bersyukur kerana dia sebahagian dari keluarga kami dan kami setiasa doa kepada Allah supaya dia sentiasa bersama kami, selamanya.

“Pengorbanan yang besar dia tinggalkan anak perempuanya & keluarga untuk bersama dengan kami dan kami sentiasa berterima kasih atas pengorbananya. 

IKLAN

we ❤️ you TiJoyyy.”

Ikuti perkongsian di bawah

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Alana Ahmad (@laraalanaa)

Rata-rata warga maya terharu dengan luahan Lara Alana dan memuji keluarga Lara sebagai majikan yang baik atas layanan yang diberikan kepada Auntie Joy.

Kredit: Lara Alana

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)