“Sampainya hati ayah…!” Pilunya hati, bayi baru 3 bulan menderita penderaan hingga akhirnya maut di tangan ayah sendiri.

Bayi kecil memerlukan penjagaan rapi ibu bapa. Pada awal usianya bayi akan kerap menangis dan masih menyesuaikan diri dengan persekitaran di luar rahim ibu. Tidak dapat dibayangkan bagaimana bayi sekecil ini boleh didera, apatah lagi oleh bapa sendiri.

Bayi malang ini dikatakan meninggal dunia akibat tersedak. Namun siasatan yang dilakukan mendapati rupa-rupanya dia telah ditumbuk & dipulas hingga patah akibat penderaan oleh bapa sendiri.

“Sampainya Hati…” Bayi 3 Bulan Ditumbuk & Dipulas Hingga Patah, Maut Didera Ayah
Gambar hiasan.


PENDERAAN BERMULA SEMASA BAYI BERUSIA SEBULAN

Dalam kejadian di Jakarta Barat, Indonesia, bapa yang hanya dikenali sebagai MS, 23, ditangkap atas penganiayaan terhadap bayi berusia 3 bulan yang merupakan anak kandungnya sendiri. Menurut pihak berkuasa Indonesia, bapa ini mula melakukan penderaan sejak anaknya berusia lebih sebulan.

IKLAN

SEBELUM INI KAKI & PUNGGUNG DIPATAHKAN BAPA

Ketua Polis Bahagian Kebon Jeruk AKP Erick Sitepu, penderaan terhadap bayi ini bukan dilakukan sekali sahaja. Ia pernah dilakukan ketika bayi malang itu berumur sebulan setengah. Ketika itu bapa bayi berkenaan telah bertindak mematahkan kaki dan punggungnya.

“Sampainya Hati…” Bayi 3 Bulan Ditumbuk & Dipulas Hingga Patah, Maut Didera Ayah
Gambar hiasan

MUKA DIGIGIT & DTUMBUK HINGGA HANCUR HIDUNG

IKLAN

Pada usia 3 bulan, episod penderaan masih belum berakhir. Tubuh si kecil ini sekali lagi didera bapanya apabila ibu meminta bapa kejam itu menjaga bayi berkenaan.

Tidak dapat dibayangkan penderitaan yang ditanggung saat nafasnya terakhir. Anak kecil ini didapati telah digigit bapa tepat di sebelah kiri muka. Dia juga menanggung sakit dipukul atau ditumbuk pada muka, sehingga menyebabkan bahagian hidung hancur manakala bibir pecah.

“Sampainya Hati…” Bayi 3 Bulan Ditumbuk & Dipulas Hingga Patah, Maut Didera Ayah
Gambar hiasan

TANGAN & KAKI DIPATAHKAN, DITARIK SEHINGGA BERBUNYI ‘KREK’

IKLAN

Siasatan juga mendapati tangan dan kaki si kecil ini juga dipatahkan, ditarik dan dipulas berulang kali. Menurut keterangan suspek, dia memulas kaki & tangan bayinya hingga berbunyi ‘krek’.

Bayi kecil ini tidak lagi dapat berbatan dan akhirnya menghembuskan nafas terakhir pada Sabtu, 27 April ketika di bawah jagaan bapanya kerana ibu ke pasar. Apa yang menyedihkan, tergamaknya bapa ini memberitahu anaknya itu meninggal dunia kerana tersedak, bukannya dipukul dan didera.

Sumber: Astro Awani


Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI