Pelakon Miera Leyana selamat melahirkan bayi sulungnya pada 16 Mei lalu. Melalui laporan Astro Gempak, Miera mengesahkan kelahiran anak sulung yang dirahsiakan jantinanya.

Kata Miera dia bukan menyembunyikan berita gembira itu tetapi kata Miera dia lebih selesa untuk memberikan tumpuan kepada bayi dan proses berpantang yang dilaluinya kini.

” Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar walaupun ada sedikit perasaan gemuruh sebab ini kali pertama saya.

“Suami saya pun dibenarkan untuk menemani saya sepanjang proses bersalin selepas melakukan swab test dan segala prosedur pihak hospital,” katanya berkongsi khabar gembira itu.

Kata Miera lagi, dia begitu tenang saat suami menemaninya menghadapi detik getir namun cukup membahagiakan itu.

” Lebih tenang apabila ada suami di sisi walaupun ahli keluarga tidak dibenarkan melawat, saya akur dengan situasi semasa sekarang.

” Apapun saya bersyukur proses itu berjalan lancar dan saya kini sudah pun bergelar ibu,” luahnya bersyukur dengan anugerah paling berharga dari Allah.

IKLAN

Pun begitu kata Miera, dia dan suami sepakat untuk tidak mendedahkan mengenai bayi mereka demi memenuhi permintaan suami tersayang.

” Ini pengalaman kali pertama saya untuk bergelar ibu, jadi saya mahu semuanya berjalan lancar dan tidak terganggu dengan hal-hal lain.

” Bukannya tak nak berkongsi tentang berita baik ini tetapi kalau boleh biarlah saya melalui momen-momen indah ini tanpa media sosial. Saya nak fokus.

” Sampai masanya nanti saya akan kongsikan segala-galanya,” begitu kongsi Miera kepada Gempak.

IKLAN

Miera mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Rosland Othman pada Julai tahun lalu.

Menarik: Tiada Alahan & Selera Makan Bertambah, Miera Leyana Umum Hamil Tujuh Bulan, Suami Teruja!

IKLAN

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu?

Just daftar je kat SINI. FREE je tau Webinar ni!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit : @Gempak & @mieraleyana