Keterujaan ibu membeli barangan dan kelengkapan anak sememangnya tidak dapat disangkal lagi. Namun ibu perlu hati-hati dan bijak dalam berbelanja agar tidak berlakunya pembaziran.

Keprihatinan ibu dalam menangani masalah yang dihadapi anak adakalanya membuatkan ibu tersilap langkah. Namun dalam memilih produk, paling utama pastikan produk yang dipilih selamat.

Sayang Anak, Kawallah Pemilihan Produknya, Jangan Tersalah Pilih!

Periksa setiap label, rekaan atau jenis produk yang digunakan supaya anak tidak mengalami sebarang alahan mahupun terkesan dengan produk yang dipilih. Ini penting!

Sebelum membeli, pastikan beberapa perkara ini diperiksa.

Periksa label dan kandungannya

Periksa tanda kelulusan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan kemudiaannya periksa juga isi kandungannya. Jika mencuba produk sebagai salah satu jalan dan usaha anda, pilihnya produk yang hanya digunakan untuk sapuan luaran sahaja, elakkan produk yang dimakan.

Sayang Anak, Kawallah Pemilihan Produknya, Jangan Tersalah Pilih!

Bebas Warna Dan Bau

Baik kanak-kanak mahupun bayi, penggunaan ubat sapuan pada kulit perlu diberikan perhatian sewajarnya bimbang anak-anak terkesan pada kulit.

Baik anak ekzema atau yang mempunyai kulit yang agak sensitif, sebaiknya elakkan membeli produk yang berbau wangi serta memiliki buih yang banyak. Kedua ciri ini dikatakan mempunyai campuran bahan kimia yang banyak. Elakkan.

IKLAN

Periksa Tarik Luput

Baik produk makanan mahupun produk-produk lain seperti mandian, ubat-ubatan dan sebagainya, pastikan tarikh luputnya sentiasa diperiksa. Ini bagi mengelakkan sebarang jenis alahan yang bakal dihidapi anak-anak. Produk makanan terutamanya, elakkan makanan hampir tarikh luputnya.

Sayang Anak, Kawallah Pemilihan Produknya, Jangan Tersalah Pilih!

Pilih Produk Sapuan Selamat

Sama seperti orang dewasa, kanak-kanak juga turut berdepan pelbagai masalah seperti kembung perut dan sebagainya. Selain melakukan urutan bagi menyelesaikan masalah kembung perut ini, penggunaan produk tertentu amat wajar namun jangan tersalah pilih produk.

Produk Meracle berbentuk salap atau ‘salve’ ini antara produk yang diyakini dapat membantu masalah ibubapa.

IKLAN

Ia selamat digunakan bukan hanya untuk kanak-kanak bahkan orang dewasa. Paling menarik, produk ‘salve’ ini tidak mengandungi paraben, paraffin dan kapur barus yang tidak selamat untuk semua.

Produk yang satu ini juga bukan hanya dapat mengurangkan angin dalam badan untuk kelegaan serta-merta, bahkan melegakan sakit kepala seperti sinus, migrain, tension dan cluster.

Paling membantu masalah ibu bapa, salap dari Meracle ini juga membantu mengurangkan masalah kembung perut bayi. Tidak hairanlah ia selamat digunakan kepada bayi di bawah umur dua tahun. Sangat membantu.

Sayang Anak, Kawallah Pemilihan Produknya, Jangan Tersalah Pilih!

Ini yang perlu anda tahu mengenai produk Meracle ini.

Salap Meracle dirumus dengan bahan semulajadi seperti halia muda, pudina dan eucalyptus tanpa penambahan bahan yang memberi kesan sampingan. Ini merupakan faktor utama yang menyumbang kepada ciri salap Meracle yang tidak bewarna.

IKLAN

Bukan itu sahaja bahkan salap Meracle ini tidak dicampurkan dengan bahan-bahan yang dinyatakan, menjadikan ia selamat untuk penggunaan semua peringkat umur terutamanya bayi bawah 2 tahun.

Apakah bahan utama yang terkandung dalam salap ini?”

Meracle dirumuskan dengan bahan 100% semulajadi antaranya:

1.Halia Muda

Membantu melancarkan penghadaman, mengurangkan rasa loya, dan merawat selsema.

  1. Pudina

Membantu mengukuhkan sistem imun, mengurangkan simptom selsema dan mengurangkan tekanan.

3️. Eucalyptus

Membantu mencegah selsema, meredakan kesesakan serta melegakan sakit otot dan sendi.

Tak perlu bersusah payah, sapukan sahaja pada permukaan kulit setiap kali anak kembung perut. Ibu juga tambah selesa mengendalikan anak setiap masa.

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI