Sekian lama menantikan nama anak ketiga pasangan Yusri Abd Halim dan Lisa Surihani akhirnya pada hari ketujuh kelahirannya, pasangan ini tampil berkongsi nama indah buat putera mereka.

Menerusi perkongsian di Instagram, Lisa dan Yusri menghebahkan nama indah itu kepada umum, khusus buat tatapan peminat mereka.

Bagi menyamakan nama pangkal pada kesemua anak-anak mereka, Lisa dan Yusri sepakat mengekalkan huruf Y dan L sebagai nama pangkal anak mereka dan nama indah, Yunos Laith di pilih buat si comel Lang.

“Assalamualaikum! Hi everyone. We would like to introduce our brother, he is 7 days old today.

“His name is Yunos Laith Bin Yusry. ‘Yunos’ is the name of one of our prophets and ‘Laith’ means brave as a lion. Rawr!,” begitu kongsi Lisa.

Kata Lisa, pemilihan nama Yunos diambil bersempena nama Nabi Yunus manakala Laith pula membawa maksud keberanian diri seperti seekor singa.

“We love him very much. He was born on the 15th of June, which is also Daddy’s birthday.

IKLAN

“Alhamdulillah , Thank you everyone for praying and for the well wishes. Love, The YLs,” kongsi Lisa di Instagramnya.

Malah Yusri turut berkongsi kapsyen dan gambar yang sama di Instagramnya. Sekeping gambar yang dikongsikan pasangan ini bagi mengumumkan nama indah itu menggambarkan kebahagiaan sebenar keluarga kecil ini.

Gambar kakak Yahaira dan abang Yusuf memangku Yunos itu benar-benar menarik perhatian wargamaya. Malah rakan selebriti dan seluruh peminat Lisa dan Yusri turut sama mendoakan kesejahteraan keluarga kecil ini.

 

IKLAN

Semoga Yunos Laith membesar menjadi anak yang begitu hebat, penuh sihat keberanian dan ciri-ciri terpuji seperti Nabi Yunos.

Menarik: Yong & Yeop Tak Sabar Nak Jumpa Adik, Lisa & Yusri Sudah Ada Nama Panggilan Untuk Baby!

IKLAN

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu?

Just daftar je kat SINI. 

FREE je tau Webinar ni!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @lisasurihani & @yusryabdhalim