Dapat menikmati secawan teh tarik kaw-kaw pasti satu kepuasan kepada kita. Namun dek kerana PKP, pastinya buat kita begitu rindukan teh tarik padu dari restoran mamak.

Tak perlu ke kedai, ini cara hasilkan teh tarik kaw-kaw, sama macam kedai yang selalu kita minum. Ada rahsia nak pastikan ia sedap. Jom cuba resipi yang dikongsikan oleh Pn Rozana Mamat.


Hari ni mak jemah bukan nak share masak makanan tapi masak air teh tarik kaw-kaw. Rasa macam yang orang buat jual tepi jalan tu.

Lupa dah amik resepi kat mana, cuma guna 5 bahan je yang dah sedia ada kat umah korang. Lets check it out!

Bahan-bahan:
Air 500ml
Teh 4/5uncang (lagi banyak lagi kaw)
Susu pekat (ikut tekak masing-masing nak manis mana)
Susu cair setengah tin (nak lagi lemak, letak je lebih)
1 sk esen vanila

IKLAN

Didihkan teh uncang, lepas tu letak susu pekat dan susu cair.

Letakkan sikit esen vanila. Biarkan mendidih seketika.

Siap!

IKLAN

Kalau nak minum ais, tunggu sejuk dulu then tambah je ais ketul!

Menarik: Popia Berinti Crab Stick Mayonis, Guna 4 Bahan Je, Sedap Anak-Anak Suka

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

IKLAN

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu?

Just daftar je kat SINI. 

FREE je tau Webinar ni!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)