Musim PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) ni memang ramai yang mengeluh melihat nasib kanak-kanak yang tak dapat bermain dengan bebas lebih-lebih lagi rumah flat ataupun apartment kerana tiada kawasan yang sesuai.

Namun demi keselamatan anak-anak, ramai terpaksa untuk tidak membiarkan anak-anak bermain di luar. Begitulah keluhan ramai yang Abby Abadi kongsikan di laman Instagramnya. Sama-samalah kita memutuskan rantaian Covid-19 agar anak-anak dapat kembali bermain dengan bebas.

Santai-santai je kat rumah 😍

Sebab nak keluar tak buleh kan. Jadi keluar masuk, keluar masuk jelah dalam kawasan rumah 🤭

Untung anak-anak Mama Abah ni.. dapat juga berjalan keliling rumah. Berlari, mandi-mandi… sebab luas kawasan rumah ( begitu juga luasnya mulut mama abah tercungap-cungap nak kejar bayar itu ini😬😅)

Tambah Abby, dia ada terbaca keluhan anak-anak yang tinggal di flat tiada tempat bermain yang sesuai di musim PKP ini.

Semalam ada terbaca tentang keluarga yang duduk flat, duduk kawasan kecil, sian kat anak-anak bila terkurung je dalam rumah. Main kat koridor, jiran pulak marah sebab bising.. mmm.. kesian

IKLAN

Tapi tulah.. nak buat macamana. Emosi masing tak sama. Cakap apapun bukan nak dengar. Lagi-lagi musim-musim PKP ni. Serba tak kena. Sabarlah sikit lagi ya.. Kes makin tinggi dari hari ke hari.

Abby sempat menitipkan pesanan agar kita semua dapat mencipta kenangan bersama anak-anak di musim PKP ini.

Memang takde pilihan untuk kita bersama keluarga berada diluar rumah sebenarnya. Jadi kena kuatkan diri, usahalah utk cipta apa sahaja kenangan terindah untuk isi masa yang ada ok. Masak, makan-makan, solat jemaah, mengaji, gurau-gurau..😍

Rata-rata bersetuju dengan pendapat Abby Abadi kerana mereka tinggal di kawasan flat dan anak-anak terpaksa berkurung sehingga ada yang mengambil inisiatif membeli kolam renang dan membenarkan anak bermain kolam di dalam rumah untuk mengelakkan anak-anak berasa bosan.

IKLAN

Kami duk flat, buka kolam dalam rumah

Betul kak Abby, saya stay dekat flat. Anak-anak memang duduk je dalam rumah

Buat semua, stay safe. Musim macam ni memang mudah untuk anak-anak terdedah dengan penyakit berjangkit ini.

Kredit: Abby Abadi

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

IKLAN

 

WEBINAR AKU TAK TAKUT BERANAK

Sertai Webinar keibubapaan terbesar dianjurkan tahun ini. Pastikan anda bersama kami untuk bersama-sama mendapat ilmu dan peluang memenangi pelbagai hadiah.

Webinar PERCUMA ini membariskan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

🔸 27 JUN 2021
🔸 8.00 PAGI – 10.00 MALAM
🔸 Secara virtual di platfotm ZOOM

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone 📱

Jom jadi peserta terawal!

✍🏻 Daftar sebagai peserta di:
https://bit.ly/3yT61Ex

Jom daftar sekarang untuk berpeluang menang hadiah cabutan bertuah!_