Ibu mana yang tak sedih saat dapat tahu bayi yang dikandung mempunyai masalah. Semua itu diketahui selepas melakukan detail scan dan bermulalah perjalanan anak syurga ini.

Walaupun awalnya sedih kerana perlu buat keputusan melahirkan bayi awal atas sebab-sebab tertentu namun ketentuan Allah tiada siapa dapat menidakkannya. Moga anak syurga Puan Shahida Abdullah akan menjadi asbab untuk ibu ayahnya masuk syurga nanti.

Alhamdulillah..saya dah selamat lahirkan anak syurga perempuan pada 7/7/2021. (2.30 petang). Kisah anak saya yang mengalami masalah otak di luar kepala (belakang kepala).

Rentetan kisah anak syurga saya.
2/6 – Scan kat KK Arau..Dr kata baby okey..(20 minggu)
11/6 – Sesaja nak scan tengok jantina baby kat Klinik Chenang.
(kakcda memang recommended tau klinik ni. Doktor-doktor sangat baik dan peramah.

Masa doktor scan nampak ada benjolan di belakang kepala baby. Doktor terus buat surat refer kat hospital Tengku Fauziah. Pergi hospital dapat apoiment 28/6. Rasa tak sabar tunggu terus pergi KPJ..Jumpa dengan Dr Hasna.

Dr Hasna buat details scan dan memang ada benjolan di belakang kepala baby. Dr Hasna buat surat untuk refer DATO BAVA.

IKLAN

16/6 jumpa Dr Dato Bava di PMC ALOR SETAR. Dr Dato Bava explain kata baby ada banyak masalah selain benjolan di belakang kepala tu.

22/6 memang ada apoinment details scan di KLINIK CHENANG.
Details scan pakar dari HTF yang buat Dr Noraini. Setelah perbincangan, isthikharah di buat, Kakcda dan suami bersepakat terminate kandungan. So Kakcda terus mintak Dr Noraini buat surat untuk TOP di HTF..Tarikh 28/6.

28/6 – masuk wad..dan telah jalani proses induce ubat prostene sebanyak 5 biji.
Tetapi baby masih tak mahu keluar.

IKLAN

2/7- Dr benarkan pulang berehat di rumah.

5/7- masuk semula wad

6/7 – 7.00 pagi, doktor masukkan ubat cervagem. Dan pukul 9.41 pagi, ada rasa sakit sikit-sikit. Harap dengan cervagem ni berkesan, dan baby boleh keluar.

IKLAN

Akhirnya Kakcda selamat bersalin pada 7/7/2021 pukul 2.45 minit petang.
Terima kasih staff nurse, doktor yg sangat baik-baik WAD GYNAE TINGKAT 6 HTF. Hanya Allah sahaja yang dapat balas segala kebaikan kalian.

Semoga kisah anak syurga Kakcda dapat memberi manfaat buat semua ibu-ibu. Al FATIHAH (DI BACA) buat anak syurga kami..

Kredit: Shahida Abdullah via KIMM

Jom join Pa&Ma Gala Moms Reunion bersama selebriti yang juga penerima Anugerah Pa&Ma Gala Moms dan pakar pilihan dengan topik menarik untuk anda. Penyertaan adalah percuma dan terhad 50 orang. Boleh klik sini untuk pendaftaran https://toko.ideaktiv.com/product/pama-gala-moms-reunion/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)