Sebagai ibu yang mempunyai anak perempuan yang masih kecil tidak dinafikan saat ‘menyiapkan’ mereka agar nampak cantik menjadi antara perkara yang menarik dan teruja untuk kita lakukan setiap hari.

Apatah lagi jika ingin keluar rumah untuk berjalan-jalan. Kita akan pastikan bukan sahaja anak-anak mengenakan pakaian yang cantik, malah rambut disisir cantik dengan pelbagai gaya untuk tampak rapi.

Pun begitu bercerita tentang saat merapikan anak, seorang ibu ini ada berkongsi video di media sosial yang mencuri tumpuan warganet apabila ibu tersebut terpaksa meminta bantuan anggota bomba kerana sikat rambut anaknya tersekat dan melakat  hingga tidak boleh dikeluarkan.

Menerusi perkongsian Hakimah Zikir, di aplikasi TikTok terakam sepasukan anggota bomba sedang berusaha untuk membantu seorang kanak-kanak perempuan bagi meleraikan sikat yang tersekat di rambutnya.

IKLAN

Sikat Terbelit Di Rambut Anak, Ibu Ni Akhirnya Minta Bantuan Abam Bomba!

Reaksi Nur Mayram Medina  saat menerima bantuan daripada pegawai bomba telah mendapat perhatian umum. Difahamkan pada mulanya ibunya berhasrat untuk berjalan-jalan dengan anaknya dan atas sebab itu sedang mempersiapkan anak.

Sikat Terbelit Di Rambut Anak, Ibu Ni Akhirnya Minta Bantuan Abam Bomba!Entah bagaimana ketika menyikat rambut tiba-tiba sikat yang digunakan untuk menyisir rambut anaknya itu tersekat dan tidak boleh ditanggalkan. Mencari idea untuk meluruskan rambut anaknya yang kusut, terus diambilnya pula minyak rambut dengan harapan sikat tersebut boleh ditanggalkan daripada terus tersekat di rambut anaknya yang sememangnya ikal.

IKLAN

Namun belum sempat ibunya berbuat demikian, lain pula jadinya di mana apabila anaknya itu berusasha untuk mengeluarkan sendiri sikat tersebut yang akhirnya menjadikan keadaan semakin teruk. Dimana gulungan rambut pada sikat tersebut semakin seakan rumit pula untuk dileraikan.

Melihat keadaan itu, ibunya yang pada awalnya tenang tiba-tiba gusar dan seakan ingin menangis melihat keadaan rambut anaknya yang terbelit dengan sikat. Malah ibunya juga telah bertindak untuk menggunting sikat tersebut bagi menyelesaikan masalah tersebut.

IKLAN

Sikat Terbelit Di Rambut Anak, Ibu Ni Akhirnya Minta Bantuan Abam Bomba!

Namun masih tidak berjaya dan akhirnya ibu ini mengambil keputusan terus segera pergi ke balai bomba untuk mendapatkan bantuan. Syukur pegawai-pegawai bomba tersebut berjaya meleraikan kekusutan rambut pada sikat tersebut tanpa menggunakan sebarang alatan khusus. Bahkan masa yang diperlukan hampir 15 minit lamanya dengan tanpa perlu menggunting rambut kanak-kanak tersebut.

@lawanahq Dear self, Thank you for stay stronger the whole year. Thank you 2022 🌹 #thankyou2022 #tiktokmalaysia ♬ original sound – Kim ✨ – LawanaHQ

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI