Penantian yang cukup berbaloi! Setelah 5 tahun menanti cahaya mata perempuan, impian Ayu Abas yang juga isteri Tomok tercapai selepas dia selamat melahirkan seorang puteri seberat 2.98kg pada 4 Jun lalu.

Ayu telah berkongsi mengenai perjalanan kehamilan yang ketiganya menerusi instagram di usia 41 tahun.

Ayu juga mengakui agak sukar untuk mengandung terutama bagi ibu-ibu yang sudah berusia dan mempunyai masalah. Namun, dia berharap ibu-ibu tidak berputus asa dan teruskan berdoa.

Allah makbulkan doa setelah menunggu 5 tahun

Journey of my baby girl. Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Allah. Rezeki dan penantian selama 5 tahun untuk dapat baby girl dimakbulkan. Memang agak sukar untuk conceive terutama ibu-ibu yang sudah berusia atau mempunyai masalah ( I’m feeling it too) tapi harap ibu-ibu di luar sana jangan putus asa. Teruskan berusaha and berdoa.

View this post on Instagram

Journey of my baby girl….👶🏻👸🏻 Alhamdulillah…syukur ke hadrat Allah…rezeki dan penantian selama 5 tahun untuk dapat baby girl dimakbulkan….mmg agak sukar untuk conceive terutama ibu-ibu yang sudah berusia atau mempunyai masalah ( I’m feeling it too)…tapi harap ibu-ibu diluar sana jangan putus asa…teruskan berusaha and berdoa… . . Finding i’m pregnant after coming back from holiday at Pulau Tioman dalam usia 41 tahun…gembira, risau and mcm2 perasaan coz it’s a risk of baby & mother health too..but keep going doa and think positif and also jaga diri… . . After 40 weeks, rabu malam start mild contraction…dibu tak boleh tido over night…the contraction keep going and continuing untill subuh hari khamis…dibu berkira2 nak ke hospital…bukan apa dibu kesian dekat 2 little boys dibu still sleep…nak bangun subuh dibu tengok ada bleeding…ooo…maybe dah tanda kot..dgn contraction yg berterusan i keep jalan rilek2…siap2kan diri..bag semua dah ready dalam kereta then kejutkan my hubby…. . . Sampai hospital, checking that dibu dah ada bukaan 3cm…and the contraction keep continuing…i did COVID-19 test too…lepas azan zohor dalam 1.25pm lahirlah seorang princess berat around 2.98kg pada 04.06.2020….and of course kelahiran dalam waktu-waktu COViD-19 kita terikat dengan SOP yang harus di ikuti….just handling my baby for a while…dibu kene isolate dgn baby sehingga result COVID-19 keluar…. . . Terima kasih to all my family, friends and follower yang wish and doakan dibu sepanjang tempoh pregnancy sampai deliver…. . . Thank you to my lovely husband yang sentiasa ada dalam susah & senang….we manage to harungi bersama dengan dugaan, kekangan, halangan & everything together….i love u so much … ayu sayang shah😘❤️ . . To Arrian & Andra wait for dibu k…will bring your little princess sister going back home soon 😘😘😘😘

A post shared by @ ayu_abas on

IKLAN

Finding i’m pregnant after coming back from holiday at Pulau Tioman dalam usia 41 tahun. Gembira, risau and macam-macam perasaan coz it’s a risk of baby & mother health too but keep going doa and think positif and also jaga diri.

After 40 weeks, rabu malam start mild contraction. Dibu tak boleh tido over night. The contraction keep going and continuing untill subuh hari khamis. Dibu berkira-kira nak ke hospital bukan apa dibu kesian dekat 2 little boys dibu still sleep. Nak bangun subuh dibu tengok ada bleeding. Ooo maybe dah tanda kot dengan contraction yang berterusan i keep jalan rilek2. Siap-siapkan diri. Bag semua dah ready dalam kereta then kejutkan my hubby.

Syukur dipermudahkan semua urusan

Sampai hospital, checking that dibu dah ada bukaan 3cm and the contraction keep continuing. I did COVID-19 test too. Lepas azan zohor dalam 1.25pm lahirlah seorang princess berat around 2.98kg pada 04.06.2020 and of course kelahiran dalam waktu-waktu COViD-19 kita terikat dengan SOP yang harus di ikuti. Just handling my baby for a while. Dibu kene isolate dengan baby sehingga result COVID-19 keluar.

Terima kasih to all my family, friends and follower yang wish and doakan dibu sepanjang tempoh pregnancy sampai deliver.

Thank you to my lovely husband yang sentiasa ada dalam susah & senang. We manage to harungi bersama dengan dugaan, kekangan, halangan & everything together. I love u so much. Ayu sayang shah.

View this post on Instagram

alhamdulillah ❤️

A post shared by Tomok (@tomokofficial) on

Pilih nama Siti Khadijah

Sementara itu, dalam status terkini di instagram Tomok, dia telah memuat naik satu video Arrian dan Andra yang memperkenalkan nama adik baru mereka kepada umum.

Dalam video itu, Arrian telah berkongsi nama adik perempuannya Siti Khadijah.

Malah rata-rata peminatnya suka pemilihan nama yang dibuat oleh Tomok kerana ringkas dan penuh makna dan mereka berharap Siti Khadijah dapat membesar menjadi anak yang solehah.

Sumber : IG Ayu Abas & Tomok