Adat anak kecil yang tengah membesar, aktif dia memang lain macam. Kalau tak dipantau silap-silap banyak barang dalam rumah yang dipecahkan.

Perbuatan mereka bukanya sengaja, kadang-kadang sifat aktifnya dan suka membaling barang ketika bermain. Semuanya ada kaitan dengan perkembangan motor halus anak-anak tapi jika tak bernasib baik silap-silap TV pun boleh pecah.

Sama seperti ibu ini, dia turut mempunyai pengalaman skrin tv pecah disebabkan anak-anak yang lasak bermain. Dia berkongsi pengalaman ngeri itu apabila skrin tv pecah diketuk oleh anak kecil menggunakan mainan.

Akhirnya skrin tv pecah dan suaminya terpaksa membeli tv baru dan mengalami kerugian ribuan ringgit. Sebagai langkah berjaga-jaga, suaminya mengambil keputusan untuk memasang screen protector tv bagi mengelakkan kejadian sama berulang.

IKLAN

Anak tak sepah apa-apa lagi arini.. Tapi nak cerita akhir tahun lepas si adik ketuk tv pakai permainan dia.. Lalu bergelap tv tu 🥴 so ayahnya decide beli tv baru & pasang screen protector ni..

IKLAN

Alhamdulliah.. Setakat ni kalau anak campak mainan ke ketuk-ketuk ke tak kena skrin TV. So yang ada anak kecil tengah melasak boleh la cuba pakai screen protector ni sebab tebal & dperbuat daripada arcylic & paling penting tak jejas kualiti gambar..

IKLAN

Nak lap screen pon senang.. Tak risau dah 😊 semoga membantu berjimat daripada beli tv berkalikali di musim pkp ini 😁

Kredit: Ann Nadzri

Followers Pa&Ma yang nak dapatkan barangan penjagaan diri boleh klik di SINI

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)