Gambar hiasan (7)

Hubungan yang erat antara ibu bapa dan anak adalah antara sikap yang mesti ada dalam membentuk sebuah keluarga yang harmoni.

Menyedari pentingya aspek ini dalam kekeluargaan, justeru, Majalah Keluarga menganjurkan aktiviti Superhero Jr Gader di Shah Alam Convention Centre (SACC) 4 Ogos yang lalu. Penganjuran ini adalah sempena Pa&Ma Baby Fiesta 2019 yang diadakan selama tiga hari bermula 2,3 dan 4 Ogos 2016.

Superhero Jr Gader Cipta Sejarah Raikan 100 Kanak-Kanak Di Fiesta Pa&Ma

BERPAKAIAN WATAK SUPERHERO

Acara berlangsung dengan meriah apabila disertai oleh kanak-kanak yang berumur tiga hingga 12 tahun berpakaian watak-watak superhero antaranya Spiderman, Thor, Supergirl, Batman dan Hulk. Lebih manis, acara ini mencipta sejarah apabila buat julung kalinya majalah Keluarga setelah berjaya mengumpulkan kanak-kanak seramai 100 orang!

Superhero Jr Gader Cipta Sejarah Raikan 100 Kanak-Kanak Di Fiesta Pa&Ma

IKLAN

10 KUMPULAN KANAK-KANAK MEMERIAHKAN ACARA

Setiap kanak-kanak di bahagikan menjadi 10 kumpulan untuk membentuk satu kumpulan yang dianggotai seramai 10 orang kanak-kanak. Kumpulan berkenaan diberi nama mengikut abjad seperti A,B,C,D,E,F,G,H,I dan J yang diketuai oleh seorang ketua kumpuan membantu kanak-kanak membuat aksi superhero secara serentak.

Superhero Jr Gader Cipta Sejarah Raikan 100 Kanak-Kanak Di Fiesta Pa&Ma

Terdahulu sebelum acara, peserta perlu bergaya di booth Pa&Ma dengan sesi fotografi. Acara bermula dengan perarakan masuk kumpulan mengikut urutan abjad ke pentas utama. Kemudian disusuli juga perarakan dengan persembahan Percussion dari Kidzania, Kuala Lumpur yang diiringi oleh 10 orang kanak-kanak superhero. Acara seterusnya memperlihatkan 100 orang kanak-kanak naik ke atas pentas dengan gaya superhero tersendiri.

IKLAN

PERSEMBAHAN SILAP MATA

Dalam pada itu, acara menarik ialah persembahan silap mata dari Kidzania Kuala Lumpur, permainan paper dance dan tiup belon. Dalam pada itu, acara dimeriahkan dengan cabutan bertuah. Majlis meriah didiserikan dengan kehadiran Timbalan Pengurusan Nu Ideaktif, Puan Ani Nadila tanda sokongan program kekeluargaan ini.

Superhero Jr Gader Cipta Sejarah Raikan 100 Kanak-Kanak Di Fiesta Pa&Ma

KING & QUEEN TERPILIH MENJUARAI

IKLAN

Acara kemuncak program ini adalah penyampaian hadiah kepada pemenang Juara Superhero Jr Gader iaitu dengan gelaran King dimenangi oleh Muhammad Rayyan Rifqi dan Queen: Delisya Dayana. Manakala 10 pemenang paling bergaya dan 10 pemenang paling sporting serta pemenang paper dance dan tiup belon.Majlis diserikan dengan acara potong kek Superhero dengan disusuli laungan ‘We Are The Superhero’.

Superhero Jr Gader Cipta Sejarah Raikan 100 Kanak-Kanak Di Fiesta Pa&Ma Superhero Jr Gader Cipta Sejarah Raikan 100 Kanak-Kanak Di Fiesta Pa&Ma

TERIMA KASIH BUAT PENAJA

Terima kasih kepada penaja seperti Style Charming, Chewies, Dora The Movie, Homepop Corn, SuperPark Malaysia, Kidzania Kuala Lumpur, Restoran Hersha, Kek Lili Jamaluddin dan roti Gardenia. Semoga berjumpa lagi di program Keluarga Gader seterusnya!

Superhero Jr Gader Cipta Sejarah Raikan 100 Kanak-Kanak Di Fiesta Pa&Ma

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI