Bagi menambahkan susu badan, bermacam petua yang dicuba. Semuanya bagi menambahkan lagi susu badan untuk buah hati tersayang. Salah satu usaha dan petua tradisional adalah menggunakan campuran buah-buah kering.

Paling menarik, campuran buah kering ini bukan saja menambah susu badan bahkan juga mengubati masalah senggugut. Petua perkongsian Noreez Rahmat boleh anda cuba.


 

Susu Badan Jadi Meriah, Boleh Amalkan Ni Juga Waktu Senggugut!

Minuman ini dikenali untuk milk booster, tapi saya rebus bagi anak dara saya minum. Dah lah sedap, lepas tu banyak pula khasiatnya.

IKLAN

Salah satunya melegakan menstrual pain atau sengugut, dah 3 bulan saya bagi anak minum, alhamdulilah dah tak de dengar dia komplen sakit perut akibat sengugut, selalunya bila waktu period dia akan duduk dalam bilik menahan sakit, end up saya bagi dia panadol atau panadol menstural.

Susu Badan Jadi Meriah, Boleh Amalkan Ni Juga Waktu Senggugut!

Syukur alhamdulilah anak saya dah tak perlu bergantung dengan panadol semas haid.

Bulan berikutnya saya beli lagi bahan-bahan ni, berkesempatan juga saya bagitau taukeh kedai ubat cina, dia kata memang elok untuk lancar kan darah, dan kuatkan minda sebab bahan-bahan ni juga ada elemen untuk tambah tenaga, sesuai untuk pelajar-pelajar yang sedang ambil exam.

IKLAN

Susu Badan Jadi Meriah, Boleh Amalkan Ni Juga Waktu Senggugut!

Kita usaha yang terbaik untuk jadi sihat, cergas dan bertenaga.

Campuran ini ada:
Kurma merah
Kurma hitam
Goji berry
Longan
Rose bud
Gula batu.

IKLAN

Lepas tu saya peket-peket dalam plastik kecik-kecik supaya anak saya mudah untuk buat sendiri bila dia study tengah malam atau kami travel.

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Pa&Ma