Semalam merupakan hari pertama buat seluruh umat islam menunaikan ibadah berpuasa. Ramai yang berkongsi di laman media sosial tentang perkembangan hari pertama berpuasa termasuklah selebriti-selebriti terkenal tanah air.

Pelakon, Almy Nadia turut berkongsi gelagat anak-anaknya yang berpuasa dan bersyukur walaupun masih kecil tapi mereka sanggup untuk berpuasa penuh.

“Syukur alhamdulillah mama sangat-sangat happy,sebab anak-anak mama yang berumur 6 tahun dan 5tahun dapat puasa penuh…”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FizzAlmy (@almynadiaofficial)

Sebagai ibu bapa, tentu sekali moment ini sangat mengembirakan hati kerana anak-anak yang masih kecil ini bersemangat untuk berpuasa dan cuba untuk berpuasa penuh. Bukan mudah untuk anak kecil menahan diri dari lapar dan dahaga. Semangat seperti ini sememangnya perlu diberi pujian. 

Rata-rata warganet mengucapkan tahniah kepada Arianna dan Aurora kerana mampu berpuasa penuh. Rakan selebriti turut mengucapkan tahniah atas usaha Almy dan Fizz dalam memberikan pendedahan awal kepada anak-anak tentang kepentingan berpuasa.

IKLAN

Train Awal Senangkan

Awesome! Must Let My Son Watch This

IKLAN

Congratulation Kids! 

IKLAN

Alhamudulillah Semoga Menjadi Anak Yang Soleha Ya Sayang Aunty

Fizz dan Almy mendirikan rumah tangga pada 2014. Pasangan ini dikurniakan tiga anak perempuan iaitu Nur Afrina Arianna (6 tahun), Nur Afrina Aurora (5 Tahun) dan Nur Afrina Ayra (2 tahun).

Kredit: Almy Nadia 

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)