Untuk memastikan anak-anak mendapatkan nutrisi secukupnya untuk tumbesaran mereka, pemakanan yang sihat dan berkhasiat sangat penting. Salah satunya adalah daripada susu tepung rumusan yang juga dapat membantu proses tumbesaran anak-anak. Sebagai ibu bapa, kita harus memberi nutrisi yang terbaik untuk anak-anak, tetapi ada masanya mereka lebih gemarkan makanan yang kurang nutrisi. Ibu bapa pun menjadi buntu, tidak tahu apa yang perlu dibuat. Jangan risau kerana jika anak-anak diberikan susu tepung rumusan, mereka tetap akan mendapat nutrisi yang diperlukan untuk tumbesaran mereka.

Di pasaran kini, terdapat banyak jenama susu tepung rumusan untuk kanak-kanak. Untuk memastikan anak-anak mendapat khasiat nutrisi yang secukupnya, ibu bapa harus bijak memilih jenama produk yang mengandungi kandungan nutrien-nutrien yang tinggi. Ini adalah kerana setiap produk mempunyai kandungan nutrien yang berbeza dan anak-anak memerlukan nutrisi yang baik untuk menyokong perkembangan dan tumbesaran mereka.

  1. Kenali Nutrien Yang Terkandung Dalam Susu Tepung Rumusan Untuk Kanak-Kanak

Tahukah anda, kandungan nutrien yang terdapat dalam susu tepung rumusan untuk kanak-kanak akan dipaparkan pada label produk tersebut. Jika anda membaca label tersebut, ia dapat membantu anda untuk mengetahui apakah nutrien yang terkandung dalam produk tersebut. Nutrien-nutrien yang membantu menyokong perkembangan otak dan pertumbuhan anak adalah seperti  DHA, protein, kalsium, vitamin D, vitamin B12, zat besi dan banyak lagi.

Untuk memahami dengan lebih lanjut tentang cara untuk membaca label produk, sila layari: https://youtu.be/O50Aaz6sh7A

  1. Nutrien Sesuai dan Penting Untuk Perkembangan Anak-Anak

Di samping mengetahui tentang kandungan nutrien yang terdapat di dalam susu tepung rumusan untuk kanak-kanak, ia juga penting untuk mengetahui fungsi ataupun kebaikan nutrien-nutrien dalam perkembangan kanak-kanak. Sebagai contoh, DHA adalah satu komponen yang penting di dalam otak dan ia mampu menyokong perkembangan otak kanak-kanak, manakala protein beperanan bagi pertumbuhan serta memperbaiki tisu badan.

Di pasaran, terdapat beberapa jenama susu tepung rumusan untuk kanak-kanak dan antaranya adalah susu tepung rumusan untuk kanak-kanak Dutch Lady yang merupakan salah satu jenama yang sering dipilih oleh ibu bapa. Susu tepung rumusan untuk kanak-kanak Dutch Lady merupakan jenama yang dipercayai oleh ibu bapa, dan mengandungi 5X DHA*, protein serta 20 vitamin & mineral.

IKLAN

 

Di samping mengandungi nutrisi yang sesuai untuk kanak-kanak, Dutch Lady 5X DHA* juga mendorong kanak-kanak untuk melakukan aktiviti-aktiviti yang dapat menyokong perkembangan otak. Kalau nak cuba main aktiviti-aktiviti ini dengan anak-anak, bolehlah layari: https://www.smartmoments.com.my/ms/nak-pintar/aktiviti-perkembangan-otak/

Seperti yang kita lihat, ibu bapa sememangnya memainkan peranan yang amat penting dalam perkembangan kanak-kanak. Dari segi nutrien yang dibekalkan serta aktiviti-aktiviti yang dilakukan bersama anak-anak, ia secara langsung akan membawa kesan kepada perkembangan dan tumbesaran meraka.

  1. Dutch Lady dengan 5X DHA* Menyokong Perkembangan Otak Kanak-Kanak

Untuk terus menyokong perkembangan kanak-kanak di Malaysia, Dutch Lady telah pun mengambil inisiatif untuk memupuk tabiat membaca dengan penerbitan dua buah buku cerita audio interaktif eksklusif. Kedua-dua buah buku cerita audio interaktif ini didatangkan dengan aktiviti-aktiviti yang menarik seperti: pagar sesat, keratan 3D, pelekat, serta mewarna-warni.

Yang terbaik sekali, buku cerita audio interaktif Dutch Lady adalah PERCUMA** dengan sebarang pembelian 2x900g susu tepung rumusan untuk kanak-kanak Dutch Lady. Kumika Kufaizul pun sudah dapatkan koleksi buku ceritanya dan tengah seronok bermain, tunggu apa lagi? Jom!

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://www.smartmoments.com.my/ms/promosi-buku-cerita-audio-interaktif/

Dengan adanya sokongan daripada jenama seperti Dutch Lady, bolehlah ibu bapa bersama-sama memastikan perkembangan dan tumbesaran anak-anak terjamin! Dutch Lady dengan 5X DHA*, pilihan lebih bijak!

*5X DHA:  Berbanding dengan susu tepung rumusan untuk kanak-kanak yang terdahulu

(Tahun 2009).

^DHA Tertinggi: Tahap DHA untuk setiap hidangan bagi DL 123 Biasa dan Madu berbanding susu tepung rumusan untuk kanak-kanak yang lain (1-3 tahun) dalam lingkungan harga yang sama sebagaimana pada Julai 2018 (Mass category; GUM1+).

**Hanya terdapat di pasar raya yang terpilih. Tertakluk pada terma dan syarat. Sementara stok masih ada. Gambar adalah untuk tujuan illustrasi sahaja. Tebus di kaunter khidmat pelanggan.