Ais Krim antara pencuci mulut yang digemari ramai tak kira usia. Lebih-lebih lagi dihidang pada waktu panas. Memang sejuk tekak! Jadi tak hairanlah kenapa menu ais krim menjadi pilihan tuan rumah untuk hidangan buat tetamu yang hadir.

Salah satu jenama ais krim yang terkenal adalah ICELY!

iCeLy adalah sebuah Syarikat Bumiputera yang membekalkan Aiskrim Potong kepada ejen-ejen iCeLy di seluruh Malaysia. iCeLy telah ditubuhkan pada 2018 oleh Tuan Muhamad Akram Bin Che Abdullah yang merupakan Founder iCeLy.

Ts. Dr. Rozaina Binti Ismail atau lebih mesra disapa Dr Ina yang merupakan Pensyarah Kanan di Pengajian Kejuruteraan Awam, UiTM memulakan operasi sebagai ejen iCeLy Shah Alam pada 26 September 2021.

Nama iCeLy pastinya membawa ciri-ciri aiskrim yang bersifat sejuk “ice”. Idea untuk melibatkan diri dalam perniagaan iCely ini tercetus apabila memikirkan apakah cara untuk tingkatkan kemahiran berkomunikasi dan keyakinan anak-anak disamping dapat menjana pendapatan untuk tabung simpanan anak-anak yang berumur 3, 9,10 dan 12 tahun berbekalkan asset sedia ada (freezer dirumah).

Tak Lengkap Majlis Kalau Tak Ada Pencuci Mulut Ice Cream! Rugi Tak Cuba ICELY, Ada 12 Perisa ‘Top Seller’

IKLAN

Kini iCeLy Shah Alam memiliki 12orang crew/staf yang terdiri daripada pelajar-pelajar UiTM yang berminat membuat kerja sambilan (untuk pakej catering dan jualan event).

Terdapat 12 Perisa dan top seller adalah “Coklat & Strawberry”

Bagi perisa asli ada Coklat, Strawberry, Vanilla, Blueberry, Keladi, Apple, Cappucino dan Jagung manakala King Flavour terdiri dari perisa premium Red King, Durian King, Peppermint King dan Black King.

Kelebihan iCeLy berbanding perniagaan aiskrim potong yang lain di Malaysia adalah dari segi pakej. iCeLy boleh dijual dalam pelbagai Pakej  iaitu secara jualan cup, box 15pcs, catering, pakej surprise dan boleh disertakan topping dan stok iCeLy terdapat di seluruh semenanjung Malaysia.

IKLAN

Tak Lengkap Majlis Kalau Tak Ada Pencuci Mulut Ice Cream! Rugi Tak Cuba ICELY, Ada 12 Perisa ‘Top Seller’

iCeLy Shah Alam berjaya mengendali sejumlah 53 event catering dari pelbagai Kaum (Melayu, India, Cina) sejak event pertama 20 Nov 2021 sehingga yang terkini 07 January 2023.

iCeLy sentiasa komited dalam mempastikan kualiti, integriti dan prestasi yang sentiasa diyakini pelanggan agar syarikat terus diberikan kepercayaan serta dikenali.

IKLAN

Tak Lengkap Majlis Kalau Tak Ada Pencuci Mulut Ice Cream! Rugi Tak Cuba ICELY, Ada 12 Perisa ‘Top Seller’

Untuk maklumat lanjut boleh layari Facebook: https://www.facebook.com/ICELY.AISKRIM.POTONG.SHAH.ALAM.VIRAL , Instagram: http://instagram.com/icelyaiskrimpotongvirals.alam , TikTok: https://www.tiktok.com/@drina_aiskrim?_t=8UlRMyPrSbp&_r=1 FOODPANDA Shah Alam: https://foodpanda.page.link/goCyU7Fh5Fz4MNYM9 SHOPEE: https://shopee.com.my/product/126535163/11861430701?smtt=0.126536987-1648943552.9 atau www.wasap.my/60192345215/nkOrderICELY

 

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI